0
Ostali sportovi

Srpski olimpijci stigli u Soči

Objavljeno: 04.02.14 u 14:10

Olimpijska reprezentacija Srbije doputovala je čarter letom iz Beograda u ruski grad Soči, gde će od petka, 7. do 23. februara učestvovalti na 22. Zimskim Olimpijskim igrama.

soci-2014-zoi

Olimpijski tim Srbije doputovao je sinoć u Soči čarter letom koji je obezbedila kompanija “Putevi Užice” i smestio se u dva olimpijska sela, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Selekciju Srbije u Sočiju predstavljaće osmoro sportista u pet sportova: Nevena Ignjatović i Marko Vukićević (alpsko skijanje), Ivana Kovačević, Rejhan Šmrković i Milanko Petrović (nordijsko trčanje i bijatlon), Nina Micić (snoubord), Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo (bob).

Biatlonac i nordijci smešteni su u olimpijskom selu „Enđurans“ (Endurance Olympic Village) dok su ostali smešteni u selu „Mauntin“ (Mountain Olympic Village).

Sa aerodroma „Nikola Tesla“ olimpijce su juče ispratili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i poželeli im da u Rusiji dostojno predstavljaju zemlju.
„Očekujem da svako od njih prevaziđe svoje najbolje rezultate, da daju sve od sebe i premaše mogućnosti, što je u našem mentalitetu. Verujem da će zimski sportovi zaživeti i da će se neko vratiti sa medaljom“, izjavio je Udovičić.

On je istakao da će ministarstvo raditi na popularizaciji zimskih sportova u Srbiji.
„Imamo ograničene uslove u zemlji, sportisti moraju da se spremaju u inostranstvu. Vlada Srbije u saradnji sa OKS dosta je učinila na tom planu kroz stipendiranje. Najvažnije je da svaki sportista može da ucestvuje na Olimpijskim igrama i u narednom periodu zalagaćemo se da naši sportisti imaju ravnopravne uslove tokom priprema“, kazao je Udovičić.

Divac je naveo da su pripreme sportista za učešće na ZOI protekle „dobro i po planu“.
„Mora, međutim, da se zna da mi nismo sila u zimskim sportovim. Oni idu tamo da predstavljaju zemlju u što boljem svetlu i imaju našu podršku“, poručio je Divac.

Ceremoniji otvaranja Igara i podizanju zastave Srbije u Olimpijskom selu prisutvovaće predsednik države Tomislav Nikolić.

Zastavu Srbije na svečanom otvaranju Igara nosiće Milanko Petrović, osvajač dve zlatne i jedne bronzane medalje na zimskoj Univerzijadi u Trentinu.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter