0
Evropske lige

Jankovićeva najbolja partija u dresu Verone

Objavljeno: 04.02.14 u 09:47

Srpski fudbaler Boško Janković bio je jedan od najzaslužnijih što je Verona prekinula niz od tri poraza pobedom nad Sasuolom u 22. kolu Serije A.

bosko-jankovic-verona

Janković je bio najbolji igrač na terenu pored strelca pobedonosnog gola, Luke Tonija, a upada u oči činjenica da je Verona konačno došla do pobede tek kada je srpski vezista bio starter, posle tri utakmice na kojima je bio na klupi za rezerve. „Tuttomerkato“ je izveštaj sa duela naslovio: „Super Toni, kakva partija Jankovića“, ocenivši srpskog fudbalera kao jednog od najzaslužnijih za trijumf na strani, uz konstataciju da je napadačkim kvalitetima dodao i veliku agresivnost u odbrani. 29-godišnji Janković bio je prezadovoljan svojim nastupom.

„Zaista sam srećan zbog pobede i dobre igre, a ono što me dodatno raduje jeste činjenica da smo prekinuli lošu seriju i vratili se na poziciju koja vodi u Evropu“, rekao je Janković.

Verona, koja važi za najprijatnije iznenađenje ovogodišnje Serije A, iskoristila je poraz Intera u derbiju sa Juventusom i prestigla je ‘neroazure’ i sada zauzima petu poziciju. Verona uz Livorno ima najmanji budžet u celoj Seriji A i on je 60 puta manji nego budžet pomenutog Intera. Janković je otkrio šta stoji iza dobrih rezultata njegovog kluba.

„Kvalitetno radimo od prvog dana i svaki igrač uvek daje sve od sebe. Više ličimo na neku veliku familiju nego na fudbalski klub i taj duh je ono što nas vodi ka uspehu“, objasnio je Janković.

Ekipu Verone u narednom kolu Serije A čeka najteži mogući rival – na stadion “Mark Antonio Bentegodi” dolazi Juventus i taj meč je na programu u nedelju, devetog februara.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter