0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Rađenović: Želimo zlato, ali nije realno

Objavljeno: 03.02.14 u 17:21

Pilot boba dvoseda Srbije Vuk Rađenović rekao je u ponedeljak da mu je cilj da na Olimpijskim igrama u Sočiju osvoji zlatnu medalju, ali da očekuje da se posada plasira medju prvih 12.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Ja uvek idem da osvojim zlatnu medalju. Morate da gađate u nebo da biste pogodili vrh planine. Svaki pravi sportista se nikad ne zadovoljava osrednjim rezultatom, već puca na najviše. Mislim da je realnost da budemo u prvih 12, a razlika između prvog i 12. je 2-3 desetinke, tako da dosta zavisi i od sreće“ – rekao je Rađenović agenciji Beta.

Olimpijski tim Srbije putuje danas u Soči na Zimske olimpijske igre, a u bobu će osim Rađenovića biti i gurač Aleksandar Bundalo. Srpski pilot je vozio u Sočiju i poznaje stazu.

„Jako je važno da pilot poznaje stazu. Računajte da vozite 140 na sat, a krivina od 20 metara, nema se tu vremena za razmišljanje, mora da se ima automatizam. Lakše se koncentrišete kad znate šta vas očekuje, nema nervoze zbog nepoznatog. Lakše se koncentrišete na start i vožnju“ – rekao je Rađenović.

hotsport.rs/beta.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter