0
Evropske lige

Bekenbauer: Nije tačno da Bajern namerno slabi svoje rivale

Objavljeno: 03.02.14 u 18:30

Počasni predsednik Bajern Minhena, Franc Bekenbauer, negirao je optužbe da bavarski gigant godinama unazad namerno slabi velikog rivala, ekipu Borusije iz Dortmunda, koristeći svoju finansijsku moć.

Frenc Bekenbauer i Pep Gvardiola

Naime, izvršni direktor ‘Milionera’, Hans-Joakim Vacke, kritikovao je transfer politiku Bajerna rekavši da Bavarci konstantno kupuju najbolje igrače iz drugih klubova i tako direktno oslabljuju svoje rivale u borbi za titulu. Vacke je podsetio na prelazak Gecea iz Borusije u Bajern za 37 miliona evra prošlog leta i istakao dogovor Levandovskog da se od narednog leta preseli u Minhen.

Uprkos prozivkama potkrepljenim činjenicama, Franc Bekenbauer drugačije sagledava situaciju:

„Bajern kupuje igrače za koje smatra da su mu potrebni kako bi pojačao ekipu i mogao da se bori za osvajanje trofeja. Čista je slučajnost što se ovde radi o dvojici igrača koji su iz Borusije. Slabljenje rivala je samo sporedni efekat naše transfer politike, a ne primarni cilj“.

Ekipa Bajerna trenutno vodi na tabeli Bundeslige sa čak 17 bodova više od četvrtoplasirane Borusije.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter