0
Evroliga

Teo MVP 5. kola, Kinzi najbolji strelac, Štimac najbolji skakač

Objavljeno: 01.02.14 u 09:16

Uprkos tome što je košarkaš Partizana Tarens Kinzi sa 38 indeksnih poena skupljenih na meču protiv Lokomotive imao najbolji učinak od svih igrača koji su nastupili u utakmicama 5. kola Top16 faze Evrolige zbog poraza crno-belih MVP titula pripala je Milošu Teodosiću koji je sa svojim CSKA trijumfovao protiv Bajerna u Minhenu.

milos-teodosic

Srpski reprezentativac je u Minhenu postigao 24 poena i imapo je po pet asistencija, skokova i prekršaja nad njim što mu je uz ostale statističke parametre donelo 31 indeksni poen. Pored Kinzija i Teodosića u najbolju petorku kola svrstani su još Karlos Arojo iz Galatasaraja (28), Martinas Pocijus igrač Žalgirisa (27) i Linas Klejza košarkaš Fenerbahčea (26).

Ono što Kinziju ne može da bude oduzeto zbog poraza Partizana je titula ubedljivo najefikasnijeg igrača kola pošto je sa 32 poena bio bolji drugoplasiranih Pocijusa i Klejze koji su postigli po 26 koševa.

I na listi najboljih skakača u ovom kolu nalazi se srpski reprezentativac i to Vladimir Štimac koji je na utakmici u Pireju gde je njegova Unikaha poražena od Olimpijakosa uhvatio čak 14 lopti, a vrlo dobar je bio i Duško Savanović koji je u trijumfu Anadolu Efesa protiv Laboral Kuće u Vitoriju imao devet skokova što mu je donelo treće mesto.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter