0
ATP

Peđa Krstin srušio Bagdatisa

Objavljeno: 01.02.14 u 16:24

Mladi srpski teniser Peđa Krstin plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za ATP turnir u Zagrebu trijumfom nad Kipraninom Markosom Bagdatisom.

Pedja Krstin

Krstin je tako ostvario jednu od najvećih pobeda u dosadašnjem delu karijere, možda čak i najveću, a do nje je došao rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 6:4, 6:4, posle jednog sata i 43 minuta igre.

Mladi srpski teniser je odigrao odlično, nije se predavao čak ni kada je imao set zaostatka u odnosu na prvog nosioca kvalifikacija, već je sjajnim preokretom prošao dalje.

I Krstin i Bagdatis su tokom meča imali po pet brejkova, ali ih je srpski teniser izborio u najvažnijim trenucima meča, kada se rezultat lomio i na kraju je zasluženo trijumfovao.

Krstinov rival u drugom kolu kvalifikacija biće Italijan Đanluiđi Kvinzi, koji je pobedio Janika Martensa iz Belgije sa 6:2, 7:5.

Krstin je prošle godine iz juniorske prešao u seniorsku konkurenciju i trenutno drži 373. mesto na ATP listi. Za ovu sezonu cilj mu je da se probije među 150 najboljih, a pobedom nad Bagdatisom pokazao je da je na pravom putu da to i učini.

Turnir Zagreb Indoors počinje u ponedeljak i traje do 9. februara, a za prvog nosioca postavljen je Nemac Tomi Has.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter