0
Evropske lige

FOTO: Screenshot

Real ulaže 400 miliona evra u stadion (FOTO)

Objavljeno: 31.01.14 u 10:11

Sada je već sasvim izvesno da će stadion Real Madrida uskoro dobiti novi, moderniji izgled. 

Santjago Bernabeu

Kako prenose španski mediji iz “kraljevskog“ kluba su prihvatili predlog dizajna nemačke firme GMP za renoviranje Santiago Bernabea, a procenjuje se da će troškovi celog projekta znositi oko 400 miliona evra. U klubu veruju da bi sa radovima moglo da se počne već na leto, a novi stadionski kompleks imaće hotel i tržni centar. Završetak radova, planiran je za 2017. godinu. Deo novca za ovaj projekat izdvajao bi se od prodaje imenovanja prava, a druga polovina od izdavanja obveznica Realovim članovima, što znači da klubu neće trebati dodatni krediti. Glavni cilj modernizacije stadiona je to što Real Madrid želi da poveća prihod od prodaje ulaznica, što je jedan od ključnih izvora prihoda kluba.

Real je sazvao i konferenciju za štampu za danas na kojoj će odluka o renoviranju biti zvanično objavljena, a Florentino Perez, predsednik Reala, smatra da će povećani kapacitet stadiona na 90 000 mesta, doneti profit od čak 50 miliona evra po sezoni.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter