1
Košarka

Poznate rezerve za Ol-star, nema Pekmena ni Dragića, izbor po staroj slavi

Objavljeno: 31.01.14 u 11:56

Nakon što su navijači izglasali prve petorke Istoka i Zapada za predstojeći Ol-star meč, treneri su odabrali i rezerve oba tima.

Ol star

Ono što prvo „upada u oči“, jeste činjenica da su brojni igrači dobili poziv na osnovu „stare slave“ a da mnogi koji briljiraju ove sezone nisu dobili poziv.

Od igrača sa ovih prostora, među kandidatima su bili Nikola Peković i Goran Dragić. „Pekmen“ ima 18 poena u proseku po čemu je među 30 najboljih u ligi, kao i 9,1 skok po meču po čemu je među prvih 20 u ligi. Sa druge strane, Goran Dragić ima 19,9 poena, 7,4 asistencija i 3,4 skoka po meču pa dvojica košarkaša sa prostora bivše SFRJ definitivno zaslužuju poziv, ali će na njega čekati bar još godinu dana.

Elem, ovo su kompletni timovi:

Istok:
Prva petorka:  Kajri Irving, Dvejn Vejd, Pol Džordž, Lebron Džejms, Karmelo Entoni
Rezerve: Demar Derouzen, Roj Hibert, Džon Vol, Žoakim Noa, Pol Milsap, Džo Džonson, Kris Boš

Zapad:
Prva petorka: Stef Kari, Kobi Brajant*, Kevin Durent, Blejk Grifin, Kevin Lav
Rezerve: Lamarkus Oldridž, Demijan Lilard, Dirk Novicki, Toni Parker, Džejms Harden, Dvajt Hauard, Kris Pol

*Kobi Brajant povređen a prema prvim najavama njegovo mesto u startnoj petorci Zapada zauzeće Kris Pol.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. Omiljeni igrač mi je Peković, ali realno pored Kevina Lava i Blejka Grifina u izmenama je sasvim dovoljan 1 centar na zapadu, a Howard ima 18.1 poen po meču i 12.5 skokova po mecu, ima za 4% bolji procenat šuta – 57,1% naspram Pekovićevih 53,2%, Howard ima više asistencija, ukradenih lopti, više faulova iznudi. Jedina kategorija u kojoj je Peković bolji je % ubačenih slobodnih bacanja 75% naspram Howardovih 53%, tako da ne znam o čemu pričate da je birano po staroj slavi kad je realnost. Ako govorimo za Dragića, on nema šta da traži u konkurenciji Kris Pola, Lilarda, Parkera i Karija.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter