0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Sjajni Kinzi ne može sam, Lokomotiva slavila u Beogradu (FOTO)

Objavljeno: 31.01.14 u 22:38

Košarkaši Partizana poraženi su u 5. kolu Top 16 faze Evrolige od ekipe Lokomotive rezultatom 87:81 (20:18, 23:20, 20:22, 24:21). Sjajnu partiju pružio je Amerikanac, Terens Kinzi, ali to nije bilo dovoljno da crno-beli ostvare povoljniji rezultat.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Partizan je bolje otvorio utakmicu, ali su Rusi vrlo brzo napravili seriju 10-o i preokrenuli rezultat u svoju korist 17:12. Kinzi i Bogdanović su rešavali napade Partizana, Jasaitis je pogogodio trojku pa je prva deonica završena vođstvo Rusa 20:18.

U drugoj deonici Rusi su se potpuno raspucali, Likodej je bio nepogrešiv i trojkama održavao prednost Lokomotive. S druge strane, Kinzi, Gagić i Lovernja Partizan je uspevao da se održi u igri u na poluvreme otišao sa ‘-5’, 38:43.

U trećoj deonici viđena je igra u serijama, Rusi su stekli najveću prednost, +10, nakon novih trojki Likodeja i Kalnietisa. Partizan je odgovorio sjajnom serijom poena Gagića, Lovernja, Bogdanovića, Andrića i Kiznija i stigao do izjednačenja, ali su Rusi ponovo imali spreman odgovor. Simon je sa pet vezanih poena održao prednost Lokomotive, koja je na kraju deonice iznosila 63:60.

U poslednjoj deonici Partizan je imao samo jednog raspoloženog košarkaša, Kinzija, koji je rešavao gotovo sve napade crno-belih. S druge strane, Hendriks, Simon, Zupkov i Likodej su uspešno održavali prednost Lokomotive i odbijali svaki nalet Partizana i mogućnost preokreta. Na kraju su zasluženo trijumfovali rezultatom 87:81.

Fantastičan meč u sastavu Partizana odigrao je Tarens Kinzi koji je meč završio sa 32 poena  i 5 skokova za ukupan indeks 38. Bogdan Bogdanović imao je 16 poena, 6 skokova i 5 asistencija, a veoma dobro izdanje prikazao je i Đorđe Gagić sa 9 poena, 6 skokova i 3 asistencije.

Nakon 5. odigranih kola Lokomotiva ima tri pobede i dva poraza, dok Partizan ima jednu pobedu i četiri poraza. U sledećem kolu crno-beli gostuju Žalgirisu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Tok meča:

4/4 Ponovo Lokomotiva prva postiže poene, Hendriks polaže nakon soloakcije, pa Kalnietis postiže trojku, Simon je precizan sa linije penala i Rusi vode 69:60. S druge strane, ređaju se greške košarkaša Partizana. Konačno poenima Lovernja i Kinzija crno-beli prekidaju post u poslednjoj deonici. Ipak, Simon trojkom vraća Lokomotivi devet poena prednosti. Kinzi je preuzeo odgovornost i rešava sve napade Partizana, veoma uspešno, pa je rezultat 70:72. S druge strane, Zupkov i Jasaitis trojkama prekidaju seriju crno-belih i beže na ‘+8’. Kinzi nastavlja svoj šou, Zupkov i Likodej pogađaju nove trojku i rezultat je 87:76 za ruski tim. Vratio je Andrić trojkom za konačnih 87:81.

3/4 Rusi otvaraju drugo poluvreme lakim poenima, Braun je probio odbranu Partizana i položio loptu u koš. Na drugoj strani Bogdanović pogađa dva slobodna bacanja i drži crno-bele na ‘-5’, 40:45. Ipak, Likodej četvrtom trojkom i Kalnietis polaganjem odvode Lokomotivu na prvu dvocifrenu razliku, 50:40. Gagić pogađa sa distance, pa asistira Lovernju, Bogdanović polaže nakon soloakcije i Andrić pogađa trojku za ekspresan povratak Partizana na 49:51. Nakon dobre odbrane Bogdanovića Kinzi ponovo zakucava i donosi izjednačenje. Ipak, Simon trojkom, pa i poenima sa linije slobodnih bacanja prekida seriju Partizana i vraća Lokomotivu u vođstvo 56:51. Sa četiri vezana poena Bogdanović zadržava crno-belu u utakmici. Na drugoj strani Simon nastavlja svoj šou, pogađa koš uz dodatno slobodno bacanje za 61:55. Poenima u poslednjoj sekundi Bogdanović je smanjio zaostatak Partizana na kraju treće četvrtine na 60:63.

2/4 – Kinzi trojkom otvara drugu deonicu, ali gosti brzo dolaze do četiri poena preko Simona i Hendriksa. Nakon fantastične blokade Bezbradice, slede još dva prelepa poteza – prvo Lovernj pogađa novu trojku iz teške pozicije, a potom Kinzi pogađa uz faul i sigurno slobodno bacanje – 27:24. Gosti euforiju prekidaju trojkom Kalnijetisa, ali to ne sprečava Kinzija da nastavi sa bravurama i veže još četiri poena – 31:29. Rusi uspevaju da smire napade Partizana, trojkama Likodeja – 33:37. Nakon novih poena Kinzija i Gagića, sledi nova manja serija gostiju, a Likodej pogađa još jednu trojku – 36:42. U poslednjem napadu, Lovernj zakucava na jednoj strani, dok na drugoj Kalnijetis pogađa jedno bacanje za konačan rezultat prvog dela 38:43.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

1/4 – Partizan otvara meč poenima Andrića i Bogdanovića dolaze do 4:0, pa trener Pašutin već posle minut i po traži prvi tajmaut. Prve poene za goste postiže Braun za 6:2, ali crno-beli ne posustaju i preko Gagića i Kinzija dolaze do 12:7. Naredni minuti u potpunosti pripadaju gostima, koji prave seriju od 10-0 za 12:17 zahvaljujući Braunu i Mariću – 12:17 pa sada Vujošević traži tajmaut. Posle kratkog predaha, dva brza napada i laki poeni za crno-bele preko Kinzija i Bogdanovića – 16:17. Do odlaska na prvu pauzu, Jasaitis pogađa trojku, a na drugoj strani Milutinov ubacuje za 18:20.

Iz minuta u minut:

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Situacija u kojoj se Partizan nalazi je dobro poznata. Kapiten Milosavljević neće igrati do kraja sezone, Bertans i Vesterman su dugo odsutni a povredio se i Tepić pa je crno-beli tim bukvalno desetkovan za večerašnji duel.

Osim kadrovskih problema Partizan je doživeo neočekivan poraz od MZT-a u minulom kolu ABA lige, pa tim sada ima najtežu situaciju od početka sezone.

U prethodnom kolu ABA lige Partizan je ubedljivo poražen u Tel Avivu od Makabija, doduše bez Vujoševića na klupi, dok je Lokomotiva dobila Žalgiris na domaćem terenu rezultatom 80:75.

Što se stanja na tabeli tiče, Lokomotiva do sada ima dve pobede i dva poraza, dok Partizan ima jednu pobedu i tri poraza pa večeras mora da ide na pobedu ukoliko želi da nastavi san o prolasku u četvrtfinale.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter