0
Evropske lige

Izjava koja je uzdrmala Španiju: Sudije ne dolaze sa Marsa, većina naklonjena Realu

Objavljeno: 31.01.14 u 22:21

Izjava penzionisanog španskog fudbalskog sudije, Eduarda Ituralde Gonzalesa, dodatno je uzdrmala špansku javnost i uzburkala ionako zategnute odnose između Real Madrida i Barselone.

Barselona Real Madrid

Gonzales je tokom karijere smatran za jednog od najboljih španskih sudija i sasvim sigurno dobro poznaje dešavanja na pirinejskom poluostrvu. U prilog mu ide i to što je Baskijac, pa je kao neutralni posmatrač tri puta sudio duele Reala i Barselone u Primeri. Na svakom od tih susreta je dobio zadovoljavajuću ocenu, kao i pohvale da je sudio nepristrasno i savesno. Ipak, u martu 2012. godine je na neslavan način završio svoju karijeru, zbog sukoba sa čelnicima sudijske organizacije.

„Sudije u  Španiji ne dolaze sa Marsa i svi znaju da je većina arbitara naklonjena Real Madridu“, rekao je nedavno Gonzales i tako pokrenuo novu lavinu polemika u Španiji.

I očekivano, reakcije na ovu izjavu baskijskog arbitra su bile podeljene i suprotstavljene. Katalonci su jedva dočekali ovakvu situaciju i veličaju Gonzalesa nazivajući ga pravednikom i hrabrim čovekom, koji je konačno glasno rekao ono što svi vide i misle. Barselona već decenijama pokušava da ukaže sudijskoj organizaciji na greške koje se iz sezone u sezonu ponavljaju u korist Reala. Madriđani navodno drže u šaci sudije, a madridski mediji manipulišu javnošću. Mnogo je više grešaka u korist Reala i svaki propust u korist Barselone se preuveličava i naglašava. Pitaju se, među ostalim, kako je moguće da se za Real u pravilu svake sezone svira znatno više penala kada se zna da Barselona već godinama igra najofenzivniji fudbal i njeni igrači praktično ne izlaze iz protivničkog šesnaesterac na svakoj utakmici .

Za sada nema službenih reakcija iz Madrida , no nema sumnje da će biti žestoka kao i Barselonina, ako ne i više.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter