0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Vujošević: Mizerno je seiriti se tuđom nevoljom, biće Partizana i bez Duška Vujoševića

Objavljeno: 30.01.14 u 14:26

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da se posle povrede kapitena Dragana Milosavljevića u pojedinim srpskim medijima vodi prljava kampanja protiv njega i poručio da će crno-beli postojati i kada on više ne bude tu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Oni koji je vode rade organizovano, iz određenog centra, sa racionalnim interesima, bez ikakve obaveze prema istini i moralnim normama. Shvatam frustraciju izazvanu time što ova zemlja menja nazive, ali se prvak u košarci ne menja. U regionalnoj ligi slavili smo šest puta, u Evroligi išli smo do Fajnal fora, uz proizvodnju igrača, uvek sa malim budžetom i protiv vetra… Ali, seiriti nad nečijom nevoljom je stvarno mizerno. Biće Partizana i kada ne bude Duška Vujoševića“ – rekao je Vujošević na konferenciji za medije u Beogradskoj areni, uoči meča sa Lokomotivom Kubanj u Evroligi, a prenosi agencija Tanjug.

On je ponovio da je svaka pobeda Partizana u Top 16 fazi ravna čudu i podsetio da je ruski tim izuzetno kvalitetan, koji već zna kako je pobediti pred punim tribinama Arene, s obzirom na to da su na startu elitnog takmičenja savkadali Crvenu zvezdu.

„Partizan ne sme da dozvoli luksuz da neku utakmicu odigra bez maksimalnog truda da ostvari ambiciju da dobije. Lokomotiva je već pokazala da zna da pobedi na gostovanjima, pa čak i u Beogradu. Pokušaćemo da se osvetimo za taj poraz. Oni su popunjeni na svim pozicijama, zasližujun respekt, prošle godine su osvojili Evropkup, sad imaju ambiciju da uđu među osam i sigurno da imaju kvalitet za to“, naglasio je Vujošević.

Najbolji igrač Partizana ove sezone Bogdan Bogdanović najavio je veliku borbu uz podršku sa tribina.

„Čim smo prošli u Top 16 ne bi trebalo da se predajemo ni u jednoj utakmici, pa tako ni u ovoj sledećoj. Ne možemo da im pretimo jer smo u hendikepu i trenutno bolje stoje od nas“, poručio je Bogdanović.

Na pitanje da prokomentariše „izbacivanje“ iz tima na poluvremenu utakmice sa MZT-om u Jadranskoj ligi Bogdanović je rekao:

„Nije mi bilo dobro… (smeh). Moja je greška što sam diskutovao sa trenerom i tako se završilo““, zaključio je Bogdanović.

Partizan će protiv Lokomotive biti oslabljen neigranjem i Milenka Tepića, koji će pauzirati samo sedan dana i biće spreman za finalni turnir Kupa Radivoja Koraća.

Utakmica petog kola Top 16 faze Evrolige između Partizana i Lokomotive igra se sutra od 20.45 sati u Beogradskoj areni.

Crno-beli trenutno imaju skor 1-3, a ruski tim 2-2.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter