0
Dejvis kup

Đoković: Srećno momci, pokažite Federeru i Vavrinki Srbiju u pravom svetlu

Objavljeno: 30.01.14 u 19:58

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, poželeo je sreću našim teniserima uoči duela sa Švajcarskom u 1. kolu Dejvis kupa u Novom Sadu, a zatim i obrazložio odluku da ne igra za nacionalni tim.

Novak Đoković

„Odluku o propuštanju prvog kola Dejvis kupa doneo sam nakon ozbiljnih i detaljnih konstultacija sa članovima svog tima. Uveren sam da je ona najispravnija moguća u ovom trenutku. Isto tako verujem da je za budućnost našeg tenisa veoma važna stvar da mlađi teniseri dobiju priliku da pokažu svoje znanje, ali i da stiču iskustvo u velikim mečevima, kao što je ovaj protiv Švajcarske. Naravno, bodriću ih i biću uz njih svim srcem. Želim im svu sreću, ali i to da Rodžeru i Stanislasu pokažu Srbiju onakvom kakva jeste, lepom i otvorenom zemljom i da iznenade Švajcarce svojim talentom i snagom“, rekao je Đoković.

Drugi teniser sveta se zatim osvnuo na svoje uspehe sa reprezentacijom Srbije u Dejvis kupu, kao i na osvajanje titule 2010. godine.

„Ti trenuci igranja za reprezentaciju u Dejvis kupu predstavljaju najdraže uspomene u mojoj profesionalnoj karijeri. Uvek sam davao sve od sebe i izuzetno sam ponosan na uspehe koje sam ostvario sa drugovima iz nacionalnog tima. Postali smo svetski šampioni te 2010. godine tako što smo pobedili Francuze u Beogradu. Imali smo još jednu priliku, igrali finale protiv Češke, ali tada su oni bili bolji“, ispričao je Đoković.

hotsport.rs/Blic

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter