0
Evropske lige

Venger: Ovakav naš raspored nije pošten

Objavljeno: 28.01.14 u 20:16

Trener Arsenala, Arsen Venger, izuzetno je nezadovoljan zbog raspreda utakmica koji očekuje njega i njegovu ekipu u naredna dva meseca. ‘Tobdžijama’ predstoje mečevi sa najjači klubovima iz Engleske kao i dueli sa Bajernom u osmini finala Lige šampiona.

Arsen Venger

„U drugim ligama se mnogo više pomaže klubovima. Već sam više puta govorio sa sastancima UEFA da se mora obezbediti isto vreme za odmor pred mečeve za sve učesnike u Ligi šampiona. U pojedinim ligama, na primer portugalskoj, otkazuje se kompletno kolo. Rade šta požele, otkažu meč pred duel u Ligi šampiona i tako stvore vreme potrebno za odmor. Za regularnost takmičenja je neophodno da svi timovi imaju isto vreme za pripremu. Ukoliko neki igrači imaju problema sa manjim povredama mnogo toga može da se učini u 24 časa, velika je razlika. Takođe, dan više za oporavak pomaže boljem mentalnom stanju igrača“, rekao je Venger.

Podsetimo, Arsenal očekuju izuzetno naporna dva meseca i već u narednih 12 dana čak četiri utakmice, dva puta protiv Liverpula i jednom protiv Mančester Junajteda i minhenskog Bajerna. Upravo bi ovaj period mogao da bude odlučujući za sezonu Arsenala koji je trenutno lider Premijer lige. Menažder Arsenala je zatraži pomoć od UEFA, ali je nije dobio.

Kompletan raspored Arsenala možete pogledati i sami klikom ovde.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter