FOTO: OKS
in , ,

OKS dobio od Ministarstva omladine i sporta 2,8 miliona evra

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki danas su potpisali ugovor o godišnjem finansiranju redovnih programa Olimpijskog komiteta Srbije za 2014. godinu, u prisustvu strelaca Zorane Arunović, Andree Arsović, Damira Mikeca i Dimitrija Grgića.

FOTO: OKS
FOTO: OKS

„Građani moraju da znaju koliko država ulaže u sportiste i razvoj sporta. Ove godine smo, uprkos krizi, uspeli da povećamo sredstva za Olimpijski komitet, koji svojim radom sa sportistima i rezultatima koje oni postižu, dokazuje da se uložena sredstva isplate. Srazmerno ulaganjima, i očekivanja su nam veća. Ja ću se uvek zalagati da se novac građana Srbije troši na najbolji način, da on stigne do sportista i da oni osete da država vodi računa o njima“ – rekao je Udovičić.

On je kao posebno važne istakao razvojne programe Olimpijskog komiteta, kroz koje će biti identifikovani novi sportovi i sportisti sa kojima Srbija može da postigne dobre rezultate.

„To je ulaganje u juniore i kadete. Vodimo računa o njima, prepoznajemo kvalitet 4-5 godina pre nego što naprave rezultat i tako pokušavamo da sprečimo odlazak tih sportista u inostarnstvo“ – kazao je ministar omladine i sporta.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki zahvalio je Ministarstvu i ministru Udovičiću što su prepoznali kvalitet programa OKS. „Najveći deo sredstava namenjen je aktivnostima vezanim za Olimpijske igre u Riju, a važno je naglasiti da novac do poslednjeg dinara ide u pripreme sportista, kako bi se na takmičenjima osećali ravnopravnim sa svojim rivalima koji dolaze iz znatno bogatijih zemalja. Srbija je u punoj meri stala iza svojih vrhunskih sportista. Naša je želja da se to spusti i na lokalni nivo, jer svi naši sportisti koji postižu vrhunske rezultate potiču upravo s lokala“ – izjavio je Višacki.

Udovičić i Višacki iskoristili su priliku da požele sreću i dobre rezultate našim zimskim olimpijcima koji uskoro putuju u Soči.

hotsport.rs

0
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Tepić dve do tri nedelje van terena, povređen i Lovernj

Zvezdaši stigli u Atinu, dva treninga pre meča sa Panioniosom