0
Evropske lige

Nove komplikacije: Nejmarov otac priznao da mu je Barselona dala 40 miliona evra

Objavljeno: 28.01.14 u 23:41

Otac i agent fudbalera Barselone, Nejmar da Silva Santos, priznao je da je od katalonskog kluba dobio 40 miliona evra na ime provizije kako bi njegov sin potpisao ugovor i prešao iz Santosa.

Nejmar sa ocem

„Sve što želim je da moj sin može na miru da igra i da se što bolje pripremi za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Spreman sam da se pojavim pred poreskim vlastima Španije i Brazila i da objasnim čitav transfer. Sa Barselonom sam imao dogovr da mi uplate novac kako bi oni imali prednost kada Nejmar bude prodavan“, rekao je Nejmarov otac.

Navodno, 10 miliona evra je uplaćeno 2011. godine, a ostatak kada je Nejmar prošle godine i zvanično potpisao ugovor sa Barselonom. Uprkos mnogobrojnim optužbama, Nejmarov otac tvrdi da ima dokaze da ni na koji način nisu prekršeni propisi FIFA, koji predviđaju da su bilo kakvi novčani dogovori dopušteni samo šest meseci pre potpisivanja ugovora.

Bilo kako bilo, ova izjava nikako neće ići u prilog bivšem predsedniku Barselone, Sandru Roselu, kojem preti kazna zatvora ukoliko se dokaže da je prikrivao pravi iznos Nejmarovog transfera.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter