0
Ostali sportovi

Ćirić: Ne očekujemo naklonost sudija ni u Italiji

Objavljeno: 28.01.14 u 16:53

U derbiju 5. kola Lige šampiona, Radnički Kon Tiki u sredu, od 20.30 sati, gostuje italijanskoj Breši. Ovi rivali su jedini timovi sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem toku najjačeg evropskog klupskog takmičenja, pa će njihova dva uzastopna susreta umnogome odlučivati o prvom mestu u grupi B, koje donosi direktan plasman u polufinale završnog turnira.

aleksandar-ciric

„Još uvek je rano govoriti o osvajanju liderske pozicije, jer se nalazimo tek na polovini grupne faze i predstoji nam još isto toliko utakmica. I Brešu i nas očekuju neugodna gostovanja, pa je moguće da će doći i do nekih neplaniranih rezultata. Bilo bi dobro da ostanemo neporaženi u Italiji“ – smatra Dejan Jovović, trener Radničkog.

U mislima Kragujevčana još uvek je nesrećan poraz od Crvene zvezde u finalu Kupa, koji je ostvaren neregularnim pogotkom golmana Denisa Šefika.

„U ovom duelu naš protivnik će imati veliku prednost domaćeg bazena, ali će biti i odmorniji, jer su imali lakši posao za vikend.Završnica finala Kupa je sigurno dosta uticala na psihu igrača, ali je ujedno taj meč bio i dokaz da možemo da igramo i na neugodnim gostovanjima. Ipak, mislim da ćemo i fizički i emotivno biti spremni za Brešu“ – rekao je Jovović.

Najiskusniji igrač Radničkog, Aleksandar Ćirić, tokom šest sezona provedenih u Breši italijanskom klubu doneo je tri Kupa Evrope i jedan domaći šampionat.

„Najbitnije je da konsolidujemo redove i da se malo priberemo posle poraza od Zvezde koji nam je teško pao. Na kraju krajeva, i to katastrofalno i bezobrazno suđenje će nam značiti, jer nam, kao gostujućem klubu, ni u Italiji neće biti naklonjeni delioci pravde“ – kaže Ćirić.

Italijani u svojim redovima imaju odlične pojedince. Pored „starosedelaca“ Marka Del Lunga, Kristijana Prešutija, Alberta Nore, na početku sezone pristigli su Italijani Valerio Rico, Frančesko di Fulvio i Nikolas Peršuti, Francuz sa crnogorskim pasošem Ugo Krusilja, Španac Giljermo Molina, francuski reprezentativac Mikel Bodegas…

„Breša je dosta podmladila sastav u odnosu na prošlu godinu i ima niz igrača koji igraju za italijansku, ali i druge reprezentacije, tako da su odličan kolektiv. Do sada su primili najmanje golova i to dovoljno govori. Jako su agresivni u odbrani, ne dopuštaju protivniku da „oko otvori“. Nadam se da možemo da izvučemo dobar rezultat“ – zaključio je Ćirić.

hotsport.rs/vkradnicki.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter