0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Radonjić: Imperativ pobede je konstantan, nećemo žuriti sa pojačanjem

Objavljeno: 27.01.14 u 15:11

Košarkaši Crvene zvezde Telekom putuju na megdan Panioniosu sa samo jednom željom – da pobedom priđu korak bliže prolasku u narednu fazu takmičenja u Evrokupu. Meč četvrtog kola L grupe LAST 32 faze koji se igra u Atini na programu je u sredu, sa početkom u 18 časova uz direktan prenos na televiziji B92.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Iako je Panionios izgubio u sve tri dosadašnje utakmice Last 32 faze L grupe, grčki tim nikako nije za potcenjivanje, što je pokazao i u beogradskom okršaju sa crveno-belima. U Zvezdinim redovima zato pozivaju na oprez i maksimalnu koncentraciju, a upravo je o tome pričao Dejan Radonjić:

„Igrali smo prošle nedelje protiv Panioniosa. Tada su oni u prvom delu utakmice pokazali da čvrstinom žele da pariraju i da budu u igri. Na njihovom parketu na taj način mogu da nam naprave probleme. Naša igra u drugom poluvremenu tog duela je nešto što bi moralo da se ponovi, ali u dužem intervalu. Na taj način možemo da kontrolišemo igru i da dođemo do pozicije da osvojimo bodove“ – izjavio je Radonjić, nakon čega je izneo mišljenje da ekipu ne očekuje veoma težak duel:

„Iako je razlika u prvom meču bila možda i prevelika, igra koju su prokazali nam govori da moramo da budemo obazrivi i koncentrisani svih 40 minuta. U Beogradu smo zaustavili njihovog glavnog košgetera MekKoluma, prvog strelca Evrokupa do tog trenutka. Sigurno je da će on na njihovom parketu pokušati da opet bude na svom nivou i da odigra bolji meč nego u Beogradu. Ne smemo da dozvolimo da se to desi“ – konstatovao je strateg crveno-belih koji je potom prokomentarisao da je situacija sa zdravstvenim stanjem igrača dobra:

„Ali, pred meč sa Panioniosom u Beogradu je sve bilo u redu, pa se onda na dan meča desilo to da na Lazića nismo mogli da računamo. Nadam se da se ništa slično neće ponoviti i da ćemo u punom sastavu otići u Atinu“ – izrazio je želju Radonjić, pre nego što je pričao o tome šta bi eventualni poraz u Atini značio:

„Imperativ pobede je konstantan. Rezultatski značaj je jako prisutan. Neki poraz i u ABA ligi bi nam doneo lošiju poziciju i to je konstantan status koga smo svi svesni“ – istakao je trener Zvezde, koji je dodao i da je situacija oko dovođenja pojačanja specifična:

„Već duže vreme pratimo situaciju na tržištu, posvećujemo maksimalno vreme. Poslednjih dana smo imali par opcija koje su bile interesantne za nas, ali ništa se nije realizovalo. Nastavljamo dalje da radimo na dovođenju pojačanja, neopterećeni datumom jer ne želimo da dovodimo igrača samo radi dovođenja. Želimo da nađemo rešenje kojim ćemo biti zadovoljni i koje će nam dati kvalitet više. Realnija je situacija da nećemo uspeti da potpišemo igrača do isteka roka za registraciju igrača u Evrokupu, ali stvari se menjaju iz dana u dan. U petak smo bili jako blizu, pa se sve promenillo. Nećemo žuriti jer želimo da donesemo najbolju odluku i najbolji potez“ – zaključio je Radonjić.

Trebalo bi spomenuti i daje Luka Mitrović, koji je na utakmici protiv Krke u Novom mestu u prvom delu ABA lige doživeo tešku povredu kolena, počeo da trči i da se njegov povratak na teren očekuje u martu.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter