0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

Vujošević: Pokušaćemo da nađemo modalitet da iz ove situacije izađemo još jači

Objavljeno: 26.01.14 u 14:58

U poslednjoj utakmici 18. kola Jadranske lige košarkaši Partizana u ponedeljak sa početkom od 20.30 časova u beogradskoj hali Pionir dočekuju skopski MZT, koji ih je dobro namučio u prvom delu sezone.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Trener crno-belih Duško Vujošević upozorava da je od tog duela MZT dodatno pojačan sa još šest kvalitetnih igrača, dok je njegov tim oslabljen izostankom Dragana Milosavljevića, za kojeg je sezona završena, kao i od ranije odsutnih Davisa Bertansa i Lea Vestermana.

„Makedonski šampion je u odnosu na početak sezone u dobroj meri isfiltrirao tim. Dolaskom novog trenera, došlo je i novih šest igrača, Cvetković, Marinković, Šehović, Džons i dvojica mladih makedonskih igrača Mladenovski i Stajić. Od momenta kada su ispali iz Kupa Evrope, priliku za više treninga su iskoristili da stabilizuju igru. Moguće je da njihovi rezultati još uvek ne prate nivo stabilnosti kada je igra u pitanju. Ekipa igra dobro i na poslednje dve utakmice su pokazali da imaju kvalitet i za ozbiljniji rezultat, što je za nas dovoljno dobro upozorenje. Podigli su prag timske igre, u kojoj sigurno dominantnu ulogu imaju, na poziciji plejmejkera Otašević koji je generator i pokretač ekipe, potom Stojanovski i sigurno dva najiskusnija igrača na pozicijama četiri i pet, Gečevski i Čekovski. Ne treba zaboraviti Sinoveca i američkog igrača Dejvisa.

Sigurno je da nas čeka izuzetno težak meč zbog niza okolnosti. Oni imaju velike aspiracije da se uključe u borbu za učešće u Kupu Evrope, a stvari koje nas prate u ovim trenucima su povrede. Ono što nam je svima najteže palo je povreda Dragana Milosavljevića. Vidim da ima mnogo zabrinutih oko zdravstvenog statusa naših igrača, koji idu toliko daleko da se bave i analizom trenažnog procesa. A ima i onih nervoznih koji svojim ponašanjem i izjavama žele da doprinesu, iz njima znanih razloga, da ova za nas komplikovana situacija bude još teža.

Mi ćemo naći modalitet kako da iz ove teške situacije izađemo još jači i da nastavimo sa kontinuitetom dobrih igara i rezultata. Sigurno da će i svi ostali igrači morati da ulože još napora i energije, da se ujedine kako bi nadomestili odsustvo našeg kapitena, odnosno da svako preuzme deo odgovornosti u svim segmentima igre“ – rekao je šef stručnog štaba šampiona Duško Vujošević.

hotsport.rs/kkpartizan.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter