0
Košarka

Predsednik Liona na slavi kod Maljkovića: Marina postaje simbol kluba

Objavljeno: 26.01.14 u 14:21

Košarkašice Liona predvođene Marinom Maljković oduševile su sve svojim rezultatima od početka ove sezone, a posebno čelnike svog kluba. Zbog toga ne čudi što je predsednik Nikolas Forel zajedno sa suprugom iskoristio pauzu u šampionatu i došao u Beograd da bi upoznao Marinin grad, ali i uveličao proslavu slave porodice Maljković.

marina-maljkovic-forel-lion

Zbog grešaka prethodne uprave Liona Maljkovićeva je od početka sezone na raspolaganju imala samo pet seniorskih igračica, ali su njene izabranice napravile neverovatne rezultate. U prilog tome ide i činjenica da posle 15 kola drže četvrtu poziciju na tabeli sa 11 pobeda i četiri poraza.

„Marinu poznajem od ranije, a posebnu pažnju privukla mi je na Evropskom prvenstvu gde me je reprezentacija Srbije oduševila svojom atraktivnom i borbenom igrom. Nama je bio potreban trener, ali pre svega ličnost, koja vodi računa o svakom detalju i koja može da iznese naš projekat u narednih nekoliko godina. To smo pronašli upravo u Marini, koja polako postaje simbol našeg grada. Ona ima ogromno znanje i harizmu i u velikoj meri doprinosi našem dobrom imidžu i pozitivnom marketingu“ – rekao je Forel.

Lion je sportski grad, a klub koji vodi je jedan od najistaknutijih u njemu. Upravo zbog toga su se svi potrudili da mu pomognu posle velikih problema i u tome uspeli.

„Problemi su bili dosta veliki, ali smo zajedno sa gradom uspeli da uvedemo klub u mirnu fazu. Sada gledamo samo napred, imamo velike planove, ne predviđam kada ćemo doći u poziciju da se borimo za titulu, ali verujem da će to biti u bliskoj budućnosti“ – istakao je Forel.

Maljkovićeva je trener sa najvišim ambicijama i u karijeri je već navikla da se susreće sa teškim okolnostima uprkos kojima dolazi do izvanrednih rezultata. Slična situacija dočekala ju je i u Lionu, međutim, uz veliku podršku čelnika kluba, sve je uspela da prevaziđe i oduševi mnoge.

„Našla sam se u nesvakidašnjoj situaciji. Stigla sam krajem septembra, nisam uradila pripreme sa svojim timom, a na raspolaganju sam imala pet seniorskih igračica. To je bilo novo iskustvo za mene, veliki izazov, ali sam srećna što smo uspeli da pobedimo neke velike favorite. Meni su na prvom mestu ljudski kvaliteti, drago mi je da sam to našla u Lionu i što smo zajedno sve probleme prevazišli i sada idemo dalje“ – naglasila je Maljkovićeva.

U šampionatu Francuske trenutno je kratka pauza, a on se nastavlja 1. februara, kada Lion dočekuje drugoplasirani Monpelje. Ovu utakmicu direktno će prenositi Kanal plus sport, što nije čest slučaj, pošto se nacionalna televizija, kada je francuska liga košarkašica u pitanju, odlučuje isključivo za duele Burža i finalnih serija plej-ofa.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter