0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Popović: Spreman za nove izazove

Objavljeno: 26.01.14 u 11:27

Srpski košarkaš Petar Popović oporavlja se posle operacije kolena, zbog čega je odvojen od parketa skoro dva meseca. 34-godišnji centar, koji je u međuvremenu raskinuo ugovor sa turskom Alijagom, rekao je da je zadovoljan kako teče peroid rehabilitacije.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

„Koleno je odlično, artroskopiju je uradio jedan od najboljih turskih doktora. Što se tiče kondicije, spremam se sa Seadom Krdžalićem i to je trener koji vodi računa o meni već poslednjih devet godina. Koleno dobro reaguje na napore i nemam nikakvih problema, a povratak na teren očekujem čim potpišem novi ugovor“ – rekao je Popović.

Doskorašnji kapiten turske ekipe rekao je da rastanak nije protekao najbolje, zbog čega je usledila i tužba FIBA.

„Sa Alijagom se nisam rastao u prijateljskim odnosima. Nisu ispali korektni iako sam na njihovu molbu igrao povređen pet mečeva. Tužio sam ih sudu FIBA i očekujem presudu u moju korist jer su prekršili mnoge tačke ugovora“ – kaže Popović.

Interesovanje za Popovića postoji, ali sâm igrač nije želeo da otkriva detalje ili imena klubova koji žele da ga vide u svojim redovima.

„Nekoliko klubova se interesuje, ali ne volim da pričam o tome sve dok se transfer ne realizuje“ – rekao je Popović.

Srpski košarkaš je dodao da bi sezonu želeo da završi na mirniji način.

„Posle ružnog iskustva sa Alijagom, voleo bih ovu godinu da završim u klubu koji će biti korektan prema meni. To mi je trenutno jedina bitna stvar“ – zaključio je Popović.

Popović je tokom boravka u Alijagi u proseku postizao 7,3 poena i 2,9 skokova po utakmici. Tokom karijere, 34-godišnji centar je bio član Spartaka iz Subotice, Hemofarma i Crvene zvezde, kao i Benetona, Huventuda, Estudijantesa, Spartaka iz Sankt Petersburga i Artlend Dragonsa.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter