0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Zvezda demonstrirala silu u četvrtoj deonici za preokret protiv Solnoka

Objavljeno: 25.01.14 u 18:50
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u gostima ekipu Solnoka rezultatom 72:77 (20:20, 17:15, 24:16, 11:26) u 18. kolu ABA lige.

Crveno-beli su zahvaljujući odličnoj poslednjoj četvrtini, koju su dobili sa 26:11 uspeli da nadoknade dvocifreni zaostatak iz treće deonice i dođu do važne pobede.

Zvezdu su do važne pobede predvodili Dženkins sa 19 i Nelson sa 16 poena, dok je Radenović dodao 13 poena. U domaćem timu, blistao je Vojvoda sa 18 poena, a pratio ga je Voren sa 13.

Ovim trijumfom, Zvezda je zadržala lidersku poziciju sa skorom 15-3, dok je Solnok ostao pri dnu tabele sa samo pet pobeda.

Iz minuta u minut:

4/4 – Zvezda u poslednjoj deonici dolazi do svoje igre, i preko Marjanovića, Nelsona, Lazića i Dženkinsa pravi seriju od 8-0 i smanjuje prednost domaćih – 63:61. Zvezda na tri minuta pre kraja dolazi na koš zaostatka, ali Milošević trojkom odvodi domaće na 70:66. Ipak, Zvezda koševima Marjanovića i Radenovića u pravom trenutku, minut i po pre kraja dolaze do izjednačenja 70:70, da bi potom Radenović trojkom konačno doneo preokret – 70:73. Nakon tajmauta, Katić pogađa samo jedno slobodno bacanje, kao i Keler na drugoj strani. Nakon novog tajmauta sledi faul završnica, a Katić i Lorant ponovo pogađaju samo po jedno slobodno bacanje (72:75). U poslednjem napadu Dženkins sa linije bacanja postavlja konačnih 72:77.

3/4 – Početak treće deonice u potpunosti je pripao domaćima, koji serijom od 10-0 dolaze do dvocifrene prednosti – 52:40. Seriju domaćih prekida Blažič, ali je sjajni Vojvoda vezao tri trojke i sa ukupno 12 poena održavao visoku prednost Solnoka – 58:46. Iako se crveno-beli bude pred kraj četvrtine, domaći na poslednju pauzu idu sa 10 poena prednosti – 61:51.

Na poluvremenu utakmice Solnok vodi sa 37:35 protiv Crvene zvezde Telekom. Najbolji igrač mađarskog tima je Vili Voren koji je do sada ubacio 12 poena i ostvario je 3 asistencije. Zvezdu predvodi odlični Čarls Dženkins koji je ubacio 12 poena uz šut za tri poena 4-4.  Crveno-beli su izgubili čak 10 lopti i to je najveći razlog što Zvezda nema rezultatsku prednost u ovom meču.

2/4 – Tokom čitave druge četvrtine igralo se poen za poen. Sredinom druge četvrtine Radonjić je zbog prigovora dobio tehničku grešku, ali bez većih posledica po njegov tim. Pred kraj poluvremena sudije su svojim odlukama zbunile mnoge, pa čak i sebe. Na odmor Solnok je otišao sa vođstvom od dva poena.

1/4 – Početak meča pripao je Solnoku koji je pokazao crveno-belima da će ovo biti jedno izuzetno teško gostovanje. Posle početnog vođstva gostiju, Solnok pravi seriju i preuzima vođstvo najviše zahvaljujući Viliju Vorenu. Ipak na kraju prve četvrtine Zvezda je uspela da izjednači preko Čarlsa Dženkinsa koji je u poslednjem minutu prvog perioda ubacio dve trojke.

Solnok je počeo u sastavu: Keler, Vojvoda, Voren, Milošević i Loran, dok se Radonjić opredelio za startnu petorku u sastavu: Nelson, Blažič, Simonović, Radenović i Marjanović.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crveno-beli košarkaši će večeras imati jasan cilj, upisati novu pobedu i ostati na vrhu tabele ABA lige. To naravno, neće biti lak zadatak na veoma neugodnom gostovanju i uzevši u obzir umor ekipe koja igra u ritmu od dva meča nedeljno.

Što se forme dva tima tiče, one su dijametralno suprotne. Zvezda ima niz pobeda u regionalnoj ligi a tim je ohrabren i sjajnom izvedbom protiv Panioniosa u Evrokupu ranije ove nedelje. Sa druge strane Solnok nakon teške pobede nad Zadrom, ponovo nanizao tri poraza, od Skoplja, Cibone i Širokog, pa će tražiti beg iz loše forme upravo protiv beogradske ekipe.

Što se stanja na tabeli tiče, Zvezda „sedi“ na vrhu tabele sa 14 pobeda i 3 poraza dok je Solnok tek 12. na tabeli sa svega 5 pobeda i 12 poraza.

U prvom meču ova dva tima u ovoj sezoni, Zvezda je ubedljivo slavila sa 90:64, a prenos večerašnjeg meča od prvog do poslednjeg minuta možete pratiti na našem portalu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter