1
TimeOut

Nekada fudbaler Ajaksa, Intera i Evertona, a danas konobar

Objavljeno: 24.01.14 u 21:57

Još jedna potvrda da život piše romana i da nikada ne znamo šta nas sutra čeka ovoga puta nam dolazi iz Holandije, u vidu neverovatne priče nekada velikog fudbalskog talenta.

Imao je čast da bude jedan od Ajaksovih fudbalskih bisera i deo generacije koju su činili Zlatan Ibrahimović, Kristijan Kivu, Vesli Snajder, Džonatan Heitinga, Rafael van der Vart i Maksvel. Sa klubom je osvojio dve titule prvaka Holandije i tri Kupa.

Odličnim partijama je privukao pažnju Intera, u koji je vrlo brzo prešao. Ali, umesto daljeg napretka, od tog trenutka stvari kreću silaznom putanjom u karijeri Endija van der Mejdea. Pokušao je da popravi situaciju prelaskom u Everton, ali nije uspeo. Na kraju je karijeru koja je mnogo obećavala završio neslavno, u holandskom amaterskom trećeligašu, klubu VKE.

Nakon što je digao ruke od fudbala i okačio kopačke o klin, 34-ogodišnji Van der Mejde je pronašao novi životni poziv. Od velikog fudbalskog talenta postao je konobar. Da budemo precizniji, specijalista za espreso i kapućino. Iako mnogi smatraju ovakav razvoj situacije poražavajućim, Holanđanin ističe da je zadovoljan svojim novim poslom:

„Došlo je vreme da konačno nešto promenim u svom životu. Iz sve snage sam se trudio da uspem u fudbalu tokom prethodnih 15 godina. Radio sam svašta, nagledao se svega i svačega, toliko da mogu da napišem jednu kvalitetnu knjigu. Odustao sam od fudbala i rešio da započnem novi život na jedan mnogo lepši i prefinjeniji način. Zato će od sada ljudi u Amsterdamu imati priliku da probaju moju kafu ‘A la Van der Mejde’.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter