0
Evroliga

Mačvan: Vraćamo se u borbu za četvrtfinale

Objavljeno: 24.01.14 u 14:52

Košarkaši Galatasaraja ostvarili su prvu pobedu u Top 16 fazi Evrolige. Oni su u prepunom Audi Doumu u Minhenu savladali domaći Bajern rezultatom 72:66, a najveće zasluge za ovaj trijumf uz Karlosa Aroja, pripadaju izvanrednom srpskom tandemu Zoran Erceg – Milan Mačvan.

FC Bayern Munich  - Galatasaray Liv Hospital

Erceg, koji je u Galatasaraj stigao prošlog leta je CSKA Moskve sjajno je otvorio duel pošto je u prvoj četvrtini ubacio 10 od svojih 19 poena. On je na parketu proveo čak 38 minuta, čime je potvrdio da ima veliko poverenje trenera Ergina Atamana, a za taj period pribeležio je i 10 skokova i jednu asistenciju.

Mačvan je bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije. U poslednjoj četvrtini ekipa Svetislava Pešića je pripretila da može da napravi preokret, međutim sjajni krilni centar Galatasaraja je sa četiri poena u poslednjem minutu samo potvrdio trijumf ekipe iz Instanbula. Mačvan je igrao 21 minut i upisao je 14 poena, tri skoka, jednu rampu i pet iznuđenih faulova.

„Bila je ovo veoma bitna pobeda, jer nas vraća u borbu za Top 8 fazu. Predstoji nam još mnogo iskušenja, kako bi nadoknadili poraz koji smo u poslednjim trenucima utakmice doživeli od Lokomotive. Ne gubimo nadu, jer kako smo izgubili prve tri utakmice Top 16 faze, tako smo uvereni da možemo da protiv svake ekipe igramo na pobedu.  Sa druge strane grupa je izuzetno teška i moramo iz nedelje u nedelju da budemo maksimalno spremni i oprezni. Nema vremena za euforiju posle trijumfa u Minhenu, kao što nije bilo tugovanja posle prva tri poraza“ – istakao je Mačvan.

Naredni meč u Evroligi Galatasaraj igra 31. januara protiv Žalgirisa na domaćem terenu.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter