0
Auto Moto

Doktor FIA: Šumaher neće biti isti

Objavljeno: 24.01.14 u 15:36

Bivši član Medicinske komisije Međunarodne automobilske federacije (FIA) dr Geri Hartštajn ocenio je danas da su male šanse da zdravstveno stanje Mihaela Šumahera bude kao pre teškog pada krajem decembra, kada je zadobio ozbiljne povrede glave, prenosi agencija Tanjug.

mihael-sumaher-skijanje-veleslalom

Šumaher je u veštačkoj komi od 29. decembra posle teškog pada na skijanju u Francuskoj, kada je glavom udario u stenu.

Sedmostruki svetski šampion u Formuli 1 od tada je dva puta bio podvrgnut operaciji.

„Krajnje je malo verovatno da Mihael bude onaj isti kojeg smo poznavali pre nesreće. Prošle su skoro četiri nedelje u komi, neminovne su posledice. Trijumuf ljudske izdržljivosti biće ukoliko Šumaher bude u stanju da hoda, jede i oblači se“ – rekao je dr Hartštajn na svom internet blogu i dodao da bi „više nego bilo šta u zivotu voleo da nije u pravu“.

On je naglasio da je Šumaheru povređen i centralni i levi deo mozga, a ne samo desni segment, iz kojeg je hirurškim putem uspešno odstranjen hematom.

„Na žalost, izgleda da ima još hematoma, na levoj strani, ali i u centralnom delu, a ta zona je od izuzetne važnosti, jer se tu nalaze centri koji regulišu svest, osećanja, kontrolu krvnog pritiska, disanja, pa i gutanja“ – rekao je dr Hartštajn.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter