0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Blažič: Želimo da nastavimo u istom ritmu

Objavljeno: 24.01.14 u 13:11

Košarkaši Crvene zvezde Telekom otputovali su u Mađarsku gde ih u subotu 25. januara od 17 sati očekuje duel 18. kola ABA lige sa Solnokom. Mađarski predstavnik u regionalnom takmičenju nalazi se u donjem delu tabele, ali je poznat kao veoma neugodan domaćin. Naime, svih pet pobeda u dosadašnjem toku ABA lige Solnok je zabeležio upravo na svom terenu, na kome domaći tim uvek ima veoma bučnu podršku publike.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pored činjenice da u redovima Solnoka igra jedan od najkorisnijih igrača i najboljih strelaca lige Vili Voren, otežavajuća okolnost za crveno-bele je i podatak da je Solnok pred ovu utakmicu angažovao novo pojačanje. Reč je o Obiju Troteru koji je i u periodu od 2010. do 2012. bio član Solnoka, a potom je branio boje Nižnjeg Novgoroda i Trijumfa.

Ipak, Crvena zvezda u Mađarsku dolazi u veoma dobrom raspoloženju posle ubedljive pobede nad Panioniosom, a dodatno raduje i podatak da se u tim vraća Branko Lazić, koji je zbog zdravstvenih problema propustio duel sa Atinjanima:

„Atmosfera u ekipi je odlična. Posle dobre predstave u duelu sa Panioniosom i u Mađarskoj želimo da nastavimo u istom ritmu“ – počinje priču Jaka Blažič:

„Ipak, moramo da budemo veoma oprezni, jer bez obzira na trenutnu poziciju Solnoka na tabeli, to je veoma dobar tim. Imaju dosta iskustva i veliku podršku publike. Ali, ako budemo igrali našu igru mislim da možemo da zabeležimo pobedu.“

Kao najveće kvalitete Solnoka Blažič je naveo:

„Imaju veoma dobru spoljnu liniju, koju predvodi Voren i prvenstveni zadatak biće da njega zaustavimo. Mogu da budu veoma nezgodni ukoliko ime se omoguće otvoreni šutevi spolja, dok se pod košem najviše oslanjaju na kvalitet i iskustvo Martona Badera. Sala u kojoj igraju je mala, atmosfera je uvek dobra, a publika im svojim navijanjem uvek daje dodatni motiv i energiju“ – naglašava Blažič.

Slovenački internacionalac smatra da bi Zvezdina agresivna odbrana trebalo da donese prevagu:

„Moramo da igramo veoma jaku odbranu i da koristimo svaku priliku za postizanje lakih poena iz kontri. U napadu moramo da igramo pametno, da ne žurimo i strpljivo tražimo najbolja rešenja. Ukoliko ispunimo ove zadatke očekujem da ćemo upisati još jedan trijumf u ABA ligi“ – zaključio je Blažič.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter