1
Domaći fudbal

Đurić pušten iz pritvora, položio kauciju od dva miliona evra!

Objavljeno: 23.01.14 u 14:04

Vlasnik kompanije „Zekstra“ i predsednik Fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić pušten je danas iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu, pošto je položio jemstvo od dva miliona evra upisom hipoteke, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Dragan Đurić
Đurić je u pritvoru proveo 10 dana, pošto je 13. januara uhapšen zbog sumnje da je oštetio Veterinarski zavod prilikom privatizacije. Iz pritvora je izašao nešto pre 13 sati, pošto je sud prethodno primio dokaz da je upisana hipoteka na nepokretnosti za iznos određenog jemstva.

Portaprol suda Dušica Ristić rekla je danas Tanjugu da je nakon prijema dokaza o upisu hipoteke sudija za prethodni postupak uputio dopis Okružnom zatvoru da se Đurić pusti na slobodu.

Đurić je uhapšen 13. januara, a pritvor mu je bio određen zbog opasnosti od bekstva uz mogućnost polaganja jemstva, kao zamenu za pritvor.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Đurića u vezi sa privatizacijom „Veterinarskog zavoda“ zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

On se tereti da je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica „Zekstra“ d.o.o i „Bankom“ d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207.000.000 dinara.

Đurić je uhapšen 13. januara nakon saslušanja u tužilaštvu pošto se sam odazvao pozivu za saslušanje.

Vetrinarski zavod je njegova kompanija Zekstra kupila 2005. godine. Krivična prijava protiv njega podneta je 27. decembra 2013. godine. Veterinarski zavod je privatizovan 2005. godine kada ga je kupila kompanija „Zekstra“. To je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter