FOTO: STARSPORT
in , ,

Dženkins: Trener je tražio da budem bolji u odbrani

Bek Crvene zvezde Čarls Dženkins je u nedeljnom duelu protiv Olimpije odigrao verovatno i najbolji meč od kada je doša u klub sa Malog Kalemgdana sa čim se i on donekle složio u izjavi posle meča.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Moguće da je tako, ne znam. Imali smo tešku utakmicu u Rusiji. Trener mi je postavio izazov pred ovu utakmicu da se popravim u odbrani, jer tamo nisam baš odigrao najbolje. Demarkus i ja smo mnogo radili na tom elementu i želeli smo da odigramo pre svega dobro u odbrani, iz čega se izrodilo nekoliko ukradenih lopti. Trener nam je dao zadatak pred ovaj meč da povećamo pritisak na loptu, i zato je i bilo malo više ličnih grešaka kod Demarkusa“ – objasnio je u izjavi za Mondo popularni Đenka kojemm su navijači tokom i posle meča glasno skandirali.

Amerikanac kaže da nije obraćao pažnju na to tokom meča, ali da je čuo kada se sa timom posle meča približio tribinama.

„Za vreme utakmice nisam čuo, ali posle meča kada smo prišli navijačima čuo sam to. To mi je simpatično, taj nadimak me prati još od priprema na Zlatiboru. Pogledao sam čak deo tog filma sa Đenkom. Imamo fantastične navijače i mnogo nam znači njihova  podrška. Zato i igramo sa velikom energijom i dajemo sve od sebe“.

Borbeni bek je objasnio i svoj ritual kada pred početak svake utakmice rukama visoko uzdignutim pozdravlja nekoga otkrivši da se radi o rano preminulom bratu kojem posvećuje svoje dobre partije. Takođe se osvrnuo i na odlazak Blejka Šilba koji ga je prvi dočekao kada je stigao u Beograd rekavši da je košarka biznis i da se takve stvari dešavaju.

hotsport.rs/mondo.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Vučinić u Inter, Gvarin u Juve?

Stojanović vodi 24 igrača na prvi deo priprema