0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Đuriću na rođendan odbijena žalba, ostaje u pritvoru

Objavljeno: 20.01.14 u 15:47

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je odluku kojom je predsedniku FK Partizan Draganu Đuriću određen pritvor do 30 dana, a koji može da mu se ukine ukoliko položi jemstvo od dva miliona evra, pošto je odbio žalbe tužilaštva i Đurićeve odbrane.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

„Krivično vanpretresno veće je potvrdilo rešenje sudije za prethodni postupak kojim je Đuriću određen pritvor do 30 dana i istovremeno određeno da će biti pušten da se brani sa slobode ukoliko položi jedmstvo od dva miliona evra u dinarskoj protivvrednosti“ – rekla je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić.

„Žalbe tužilaštva za organizovani kiminal zbog određivanja jemstva i Đurićeve obrane zbog određivanja pritvora odbjene su kao neosnovane“ – dodala je Ristić. Ta odluka je pravosnažna, što znači da će Đurić biti u pritvoru dok ne položi jemstvo bilo u gotovini, bilo upisom hipoteke na nekretnine u određenoj vrednosti.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Đurića u vezi sa privatizacijom „Veterinarskog zavoda“ zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. On se tereti da je u postupku privatizacije za konzorcijum pravnih lica „Zekstra“ d.o.o i „Bankom“ d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207.000.000 dinara.

Đurić, kojem je inače danas rođendan, je uhapšen 13. januara nakon sašlušanja u tužilaštvu pošto se sam odazvao pozivu za saslušanje. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva.

Vetrinarski zavod je njegova kompanija Zekstra kupila 2005. godine. Krivična prijava protiv njega podneta je 27. decembra 2013. godine. Veterinarski zavod je privatizovan 2005. godine kada ga je kupila kompanija „Zekstra“. To je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter