0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Đorđević žestoko prionuo na posao

Objavljeno: 20.01.14 u 13:14

Protekla radna nedelja selektora naše muške seniorske reprezentacije, Aleksandra Đorđevića počela je u Nišu gde je učestvovao na tribini posvećenoj aktuelnim košarkaškim temama, a zatim otvorio izložbu „Košarka kroz vreme“.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U sali Univerziteta u Nišu, pred velikim brojem okupljenih trenera, selektor Đorđević govorio je o sledećim temama: put od perspektivnog juniora do vrhunskog igrača, kao i o igrama modernog plejmejkera i balansu između kreativnosti i odgovornosti u igri.

Na izložbi „Košarka kroz vreme“ selektor Đorđević imao je prilike da vidi svih 30 trofeja koje su naše nacionalne selekcija osvajale u poslednjih devet decenija, ali i da se podseti na brojne trofeje koje osvojio u bogatoj reprezentativnoj karijeri. Takođe, na izložbi su prikazani dresovi i fotografije koje ilustruju uspehe našeg najboljeg tima, kao i replike prvih patika i lopte sa kojima se igrala košarka na našim prostorima.

Posle Niša, Aleksandar Đorđević je stigao u posetu Kragujevcu gde se sastao sa trenerom Kragujevčana Miroslavom Nikolićem i posmatrao utakmicu Evrokupa između Radničkog i Albe.

Po povratku u Beograd, selektor reprezentacije Srbije svečano je otvorio XIV Međunarodni minibasket festival „Rajko Žižić“ koji je okupio više od 200 ekipa u konkurenciji devojčica i dečaka.

Praćenje potencijalnih reprezentativnih kandidata posle Kragujevca, selektor Aleksandar Đorđević nastavio je u Beogradu gde je gledao mečeve Partizan – CSKA i Crvena zvezda – Olimpija, a takođe se sastao i sa trenerima beogradskih klubova učesnika ABA lige, Duškom Vujoševićem, Dejanom Radonjićem i Dejanom Milojevićem.

Posetu treninzima selektor Đorđević je iskoristio da se obrati našim mladim igračima i uputi im poruku da je jedino „fanatični odnos prema radu i treninzima, put koji vodi ka značajnim igračkim i timskim dostignućima“.

hotsport.rs/KSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter