0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Zvezda razbila Olimpiju! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 19.01.14 u 18:45

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Olimpiju u Pioniru sa 87:62, u 17. kolu ABA lige. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ovim trijumfom Zvezda je zadržala prvo mesto na tabeli, a sada ima skor 14-3.

Junak u pobedi Zvezde bio je Dženkins sa 23 poena, 5 skokova i po 4 ukradene lopte i asistencije, Marjanović je imao 18 poena i 8 skokova, a Radenović 11 poena i 4 skoka. Na drugoj strani Stiveson je ubacio 13, Salin 12, a 11 Omić.

Tok meča:

4/4 – Zvezda je u poslednjih 10 minuta otišla i na +20. U finišu utakmice bilo je i maksimalnih +28 (83:55), pa je priliku da zaigra dobio je i momak rođen 1997. godine Vojislav Stojanović.

3/4 – U 24. minutu sa tri vezana poena Bobana Marjanovića dolazi do maksimalnih plus 16 (54:38) i čini se da je na odličnom putu da zabeleži i petu uzastopnu pobedu u regionalnom takmičenju. Međutim sa dve vezane trojke Olimpija smanjuje zaostatak na samo 10 poena i vraća neizvesnost u ovaj meč.  Zvezda nakon 30 minuta ima +12 – 62:50.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nakon prvog poluvremena Crvena zvezda ima 10 poena prednosti (46:36) pošto je obe četvrtine rešila u svoju korist sa po pet poena. Najbolji u domaćem timu bio je Ćarls Dženkins sa 19 poena i indeksom uspešnosti 23, a pored njega vrlo dobri sa po devet poena bili su Radenović i Marjanović. Na drugoj strani Stivison ima osam poena, ali i četiri lične greške, dok je Salin na učinku od sedam pogodaka.

Zvezda - Olimpija 4

2/4 – U istom ritmu u kojem je završio prvu Dženkins je nastavio i u drugoj četvrtini sa prvih osam poena za Zvezdu. Strasti je na početku drugog perioda na terenu uzburkao cetar gostiju Aleks Stivison svojom neprimerenom rekacijom nakon čega je došlo do koškanja igrača. Tehničku grešku uz Amerikanca dobio je i Raško Katić. Za nepunih 10 minuta u igri Dženkins je postigao 19 poena pa je na klupu kad ga je zamenio Blažič ispražen uz ovacije publike koja sada ima oko 2.500.

Incident koji je izazvao Stivison kao da je dodatno inspirisao domaći tim koji je nošen publikom došao do 13 poena prednosti (34:21), ali je vrlo brzo usledila serija gostiju koji su sa devet uzastopnih poena smanjili zaostatak na samo četiri poena.

1/4 – Tek na isteku sedmog minuta Crvena zvezda je stekla nešto osetniu predsnot (20:13) i to sa sedam vezanih poena Čarlsa Dženkinsa koji je najpre trojkom, a potom dugom dvojkom i polaganjem doneo crveno-belima vođstvo od sedam poena. Prvih 10 minuta završeno je rezultatom 22:17, a za prednost crveno-belih najzaslužniji je Dženkins koji je ušavši sa klupe uneo određenu dozu agresivnosti i efikasnosti u napadu o ćemu najbolje svedoči njegovih devet poena zanepunih šest minuta u igri.

16.45h Na petnaestak minuta pred početak utakmice u Pioniru se okupilo svega oko 1.000 gledalaca među kojima je i 50-ak navijača Olimpije koji su smešteni na tribini iza jednog od koševa. Gosti su u Beograd stigli bez povređenog Jakova Vladovića što biti dodatna glavobolja za trenera Aleša Pipana. Kao što je trener Radonjić i najavio ni u ovom meču u timu Crvene zvezde nema Blejka Šilba umesto koga je u ekipi 16-godišnji Vojislav Stojanović.

Košarkaši Crvene zvezde u 17. kolu ABA lige, u nedelju od 17 časova, u ‘Pioniru’ dočekuju ekipu Union Olimpije.

Nakon pobede nad kragujevačkim Radničkim u prošlom kolu, crveno-beli su doživeli neuspeh u Evrokupu i poraz od ruskog Nižnji Novgoroda. Trener Dejan Radonjić nije bio zadovoljan izdanjima svojih izabranika na poslednja dva meča i najavljuje bolju igru protiv Olimpije.

„Moramo da odigramo mnogo bolje nego protiv Radničkog i Nižnjeg, dovoljno dobro da zabeležimo pobedu. Konstantno smo pod imperativom, bez obzira da li igramo kod kuće ili u gostima. Olimpija je klub sa velikom tradicijom. Ove godine su loše startovli, imali su problema sa povredama i nisu na poziciji koju realno zaslužuju. Sa druge strane, igraju izuzetno kvalitetno u Evrokupu i ekipu odlikuje spoj potencijala i iskustva’, rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je istakao i da je naporan put do Rusije i nazad dosta uticao na umor igrača:

„Bilo je to izuzetno naporno putovanje tako da smo pred meč sa Olimpijom morali dodatno da vodimo računa o oporavku igrača. Verujem da smo to dobro odradili i da neće biti problema. Pojedini igrači su imali problema sa prehladom, ali to se neće odraziti na sastav ekipe za meč sa Olimpijom“.

Što se tiče Olimpije, Slovenci su u poslednja 4 kola ABA lige nanizali tri pobede i jedan poraz i pobegli sa dna tabele. Iako su u Evrokupu doživeli dva poraza u prva dva kola primetan je znatan pomak u igri u odnosu na start godine. U Beograd dolaze sa željom da probaju da iznenade ekipu Crvene zvezde.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter