0
Tenis

Jelena izbacila i treću Japanku, za četvrtfinale protiv Halep

Objavljeno: 18.01.14 u 03:05

Jelena Janković se plasirala u osminu finala Australijan Opena pošto je u meču 3. kola savladala i treću Japanku koja joj se našla na putu ka završnici turnira – Kurumu Naru sa 2:0, po setovima 6:4, 7:5, posle jednog sata i 37 minuta igre.

jankovic-mreza

U prvom setu od 10 odigranih gemova čak sedam je završeno brejkom, ali na sreću Jankovićeve u tom svojevrsnom „ruletu“ ona se bolje snašla ppa je posle 43 minuta igre došla do prednosti od 1:0. Tek u šestom gemu jedna od teniserki, Jankovićeva, je uspela da osvoji gem na svoj servis, ali prednost Srpkinje od 4:2 Japanaka je istopila osvojivši naredna dva. Međutim, usledio je novi brejk najbolje srpske teniserke koja je potom uspešno privela ovaj deo igre kraju iskoristivši već prvu od tri vezane set lopte.

Nešto slično viđeno je i u drugom setu s tom razlikom da je Nara bila ta koja je stekla veliku prednost koju je na kraju ispustila. Omalena 22-godišnja Japanka je povela sa čak 5:2 što se u tom trenutku činilo velikom prednošću koju nije predstavljao samo taj jedan brejk pošto su teniserke daleko teže osvajale gemove na svoj servis. Međutim, u pravom trenutku Jankovićeva je dodala  gas, uspela je da smanji na 5:4, ali je u 10. gemu Japanka imala priliku da izjednači na 1:1 pošto je imala set loptu koju nije iskoristila. Bio je to i psihološki udarac za mladu Naru od kojeg nije mogla da se oporavi pa je izgubila i naredna dva gema samim tim i meč.

Sledeća Jelenina protivnica biće Rumunka Simona Halep koja je u meču 3. kola lako savladala Kazahstanku Zarinu Dijaz sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4. Zanimljivo je da je noćašnji trijumf bio 99. na Gren Slem turnirima za Jankovićevu što znači da će u duelu sa Halepovom pokušati da dođe do trocifrenog broja pobeda na najvećim teniskim takmičenjima.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter