0
Ostali sportovi

Vicešampion pakuje kofere: Francuska rutinski pobedila Srbiju

Objavljeno: 17.01.14 u 21:50

Rukometaši Srbije završili su svoje učešće na Evropskom prvenstvu u danskoj već u prvoj fazi takmičenja. nakon što su u poslednjem 3. kolu izabranici Vladana Matića doživeli poraz od Francuske 31:28 (17:12).

rukomet

Orlovi ma je za plasman dalje bio potreban remi , pošto je Poljska ranije danas savladala Rusiju, ali na kraju su uspeli samo da izbegnu debakl i završe sa kakvim – takvim časnim porazom.

Sa druge strane Francuska je igrala onliko koliko je bilo potrebno i utisak je da su u drugom poluvremenu zanačajno ‘spustili gas’.

Selektoru Matiću sada ostaje da izvuče pouke posle izuzetno bledog izdanja sada već bivših evropskih vicešampiona.

U redovima Srbije dostojni nacionalnog dresa na utakmici sa Francuskom bili su golman Stanić, te Nikčević i Nenadić

Iz minuta u minut:

Već na samom startu utakmice francuski rukometaši odigrali su sigurno i sa dva brza gola poveli 2:0, dok Srbija nije iskoristila prva četiri napada. Sa druge strane imali su naši reprezentativci malo i sreće jer su Francuzi pogodili prečku iz penala. Nakon kontre Nikčevića ‘orlovi’ su stigli do svog prvog gola na mečau, no Francuzi su preko Karabatića ponovo stigli do dva gola prednosti na isteku 5. minuta.

U napadu ekipe Vladana Matića ništa nije išlo bolje pa je vrlo brzo Francuska iskoristila kontru za lakih 4:1 pa je selektor Srbije bio prinuđen da pozove tajmaut.

Franucuzi su u otišli i na +5, bilo je 6:1, ali su Matićevi izabranci potom iz sedmerca postigli drugi gol. Nakon toga usledila je serija promašaja na obe strane pa je na ulasku u 14. minutu rezultat glasio 6:2 za ‘galske petlove’.

Drže se nekako Orlovi i uspevaju da ne dozvole Francuzima da se ozbiljnije odlepe. Na ulasku u poseldnjih pet minuta naši rivali imaju 5 golova prednosti 13:8. Međutim ubrzo su francuksi rukometaši iskoristili igrača više na najbolji mogući način postigli dva gola i otišli na 15:8.

Na poluvremenu utakmice Francuska ima prednost od pet golova 17:12. Pred izabranicima Vladana Matića ostaje još 30 minuta da probaju da naprave čudo u vidu preokreta kako bi se plasirali u dalji tok takmičenja, a da bi tome mogli uopšte da se nadaju neophodno je da odigraju značajno bolju odbranu.

Počelo je drugo poluvreme, Srbija je imala prvi napad koji je realizovao NIkčević i smanjio prendnost Francuske na 17:13. Nikčević je trenutno igrač sa stoprocentnim učinkom 4-4.

Posle deset minuta igre u nastavku an terenu se ne događa praktično ništa novo igralo se gol za gol, sve dok franciski rukometaši nisu iskoristili jednu kontru i otišli na +6, 23:17.

Teško je poverovati da Orlovi mogu da naprave preokret. Istekao je i 50. minut utakmice a Francuska vrlo lako čuva prednost od pet golova, a nekada ona iznosi i +7.

Do kraja utakmice nije bilo nikakvih promena u igri. Činjenica da su reprezentativci Srbije do kraja meča smanjili prednost Francuza govori pre svega o ležernijoj igri protivnika. Konačan rezultat utakmice 31:28.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter