0
Fudbal

Blater se ponovo kandiduje za predsednika FIFA

Objavljeno: 17.01.14 u 12:15

Predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), Sep Blater, najverovatnije će se i četvrti put kandidovati za petogodišnji mandat, a konačnu odluku će doneti pred kongres FIFA u Sao Paulu u junu.

Sep Blater

Iako je u martu nagoveštavao da bi predsednik UEFA, Mišel Platini, mogao da ga nalsedi, čini se da se u Blater u međuvremenu predomislio:

„Ponoviću ono što već duže vreme govorim, a to je da još uvek nisam umoram da bih odlučio da se povučem. Ipak, konačnu odluku ću doneti neposredno pred Kongres. Platini mi je u Parizu 1998. godine pomogao da postanem predsednik, tada smo nas dvojica bili protiv svih ostalih. Ukoliko odem logično je da on bude moj naslednik“.

Blater je na mesto čelnika FIFA stigao umesto Brazilca Žoa Avelanža, zatim je 2002. godine na izborima pobedio Kamerunca Isu Hajatua, 2006. je osvojio treći mandat, koji je zatim produžio 2011. godine kada se protiv kandidat, Muhamed Bin Hama, povukao zbog optužbi o kupovini glasova.

hotsport.rs/Blic

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter