in , ,

Šumaher bi mogao zauvek da ostane u komi

Buđenje Mihaela Šumahera iz veštački izazvane kome za sada je odloženo i nije poznato kada i da li će uopšte desiti pošto pojedini neurohirurzi koje su kontaktirali nemački mediji ne isključuju mogućnost i najgoreg ishoda.

Mihael Šumaher

Fokus i Bild posle razgovora sa vrhunskim stručnjacima na polju neurohirurgije su došli do zaključka da bi legendarni šampion Formule 1 mogao celog života da ostane u komi.

„Ne bih da nagađam, ali moguće je da je došlo do komplikacija. Na kraju pričamo o životu i smrti, a koma može da bude doživotno stanje pošto ne škodi ljudskom mozgu. Povrede mozga su najkomplikovanije moguće i predviđanja o tome koliko bi neka osoba mogla da ostane u komi su prilično nepouzdana“ – rekao je neurohirurg iz Oldenburga Andreas Ciger.

Slično razmišljanje je izneo i Cigerov kolega iz Kelna Gereon Fink, koji je bio još konkretniji.

„Šumaherovo stanje je izgleda ozbiljnije nego što se pretpostavljalo. Sve zavisi od toga gde se desilo krvarenje. Moglo bi da dovede do paralize, problema u govoru i drastične karakterne promene“ – obajsnio je Fink.

Podsećamo da je Šumaher nastradao na skijanju na francuskom delu Alpa krajem prethodne godine i da se od tada nalazi u bolnici u Grenoblu.

hotsport.rs

0
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Kako Novak da ne bude najbolji kada ima ovakve navijače (VIDEO)

Jelena požurila na spavanje, Moriti dala samo dva gema