0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Savićević: Rano je za obećanja, ali želimo titulu

Objavljeno: 16.01.14 u 14:08

Mladi fudbaler Crvene zvezde Vukan Savićević uvodnu nedelju priprema trenirao je odvojeno od saigrača zbog povrede koju je vukao tokom cele prethodne polusezone.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Talentovani vezista pokušavao je na volju i mladost da u hodu zaleči tetivu palca koja ga je mučila prethodnih meseci, da bi na kraju ipak bio primoran da se podvrgne rehabilitaciji. Jedini način izlečenje jeste jačanje noge, odnosno strogo pridržavanje programa oporavka.

„Povredio sam se još pre meča sa Černomorecom. Nije u pitanju ništa ozbiljno, radi se o povredi koja spada u grupu „dosadnih“. Osećao sam bol prilikom šutiranja, odnosno zatezanja stopala. Mislio sam da će to proći samo od sebe, odmorio sam nekoliko dana, ali nije vredelo. U novi pripremni ciklus sam zato ušao smanjenim intenzitetom. Svakim danom osećam se sve bolje i očekujem da već od petka 17. januara uđem u pun trenažni proces“ – rekao je Savićević.

S obzirom na mladost i fudbalsko znanje, to što je propustio uvodnih sedam dana rada, za Vukana ne bi trebalo da predstavlja problem.

„Najvažnije je da do početka drugog dela sezone budem maksimalno spreman. Tokom rada u Sloveniji daću svoj maksimum i učiniti sve da se izborim za mesto u timu. Povreda, istina, nije jedini razlog zašto nisam igrao više jesenas. Spreman sam da se borim i dam sve od sebe da dokažem da vredim. Očekujem da kada se prvenstvo nastavi, podižem formu iz nedelje u nedelju, i tako doprinesem uspesima tima. Svi imamo velika očekivanja, želimo titulu, ali je suviše rano za velika obećanja. Idemo korak po korak iz utakmice u utakmicu, ima mnogo da se igra i veoma je važno da imamo kontinuitet tokom čitave polusezone“ – poručio je Vukan Savićević.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter