0
Fudbal

Ronaldo izjednačio skoro 100 godina star rekord

Objavljeno: 16.01.14 u 18:54

Ako će neko po dobrom pamtiti 2013. godinu, to će biti Kristijano Ronaldo. Istina, nije se naosvajao timskih trofeja, ali je individualno briljirao.

Ronaldo

Naime, sjajni Portugalac je nakon osvajanja Zlatne lopte, dobio i statističko priznanje od IFFHS udruženja, odnosno Međunarodne organizacije za fudbalsku istoriju i statistiku.

Ronaldo je tokom 2013. godine postigao čak 25 golova u međunarodnim mečevima, kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou, od čega je 16 postigao za Real Madrid a devet za selekciju Portugala. Takav učinak je imao jedino još engleski fudbaler Džon Vudvord davne 1909. godine,

Drugo mesto na večitoj listi na čiji je tron Ronaldo zaseo, zauzima Ali Asfak sa Maldiva a treće Isam Žema iz Tunisa, sa 23 odnosno 20 internacionalnih golova u jednoj kalendarskoj godini. Zlatan Ibrahimović je minule godine postigao 18 golova u ovoj konkurenciji a Leo Mesi 15.

Ronaldovim navijačima će ovo sigurno biti još jedan argument u raspravi na relaciji Kristijano Ronaldo-Leo Mesi.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter