15-godišnji srpski golfer Jovan Rebula niže fantastične rezultate na terenima u Južnoj Africi. On je na turniru „Nomads Nešnal Order of Merit“ osvojio prvo mesto posle velikog uzbuđenja i odigranog plej-ofa.

Jovan Rebula

Rebula je u tri runde ostvario rezultate 74, 73 i 70, pa je na kraju bio izjednačen sa predstavnikom Vintidž parka Žanom Pjerom Koperom. Borba u plej-ofu odvijala se na terenu 10 koji ima oznaku par 4. Srpski golfer je uspeo da upiše brdi, pošto je ubacio pat sa devet metara i tako je stigao do vrednog trijumfa koji mu je doneo 100 poena u zvaničnom renkingu.


Turnir „Nomads Nešnal Order of Merit“ označava početak sezone juniorskih takmičenja, a igran je u veoma poznatom Rojal Durbin golf klubu.

Rebula, koji je rođak legendarnog igrača Ernija Elsa, je trenutno najbolji juniorski golfer u Južnoj Africi. Najznačajniju pobedu u karijeri ostvario je na „Nomads SA“ šampionatu za igrače do 17 godina na terenima Maunt Edžkomb kantri kluba. Rebula je pre dve godine ostvario trijumf i na 11. Nacionalnom amaterskom prvenstvu Srbije u golfu na terenima na Adi Ciganliji i u Žablju.

hotsport.rs