0
Ostali sportovi

FOTO: RK Partizan

Partizanovci trenirali u zatvoru u Padinskoj Skeli

Objavljeno: 15.01.14 u 17:29

Rukometni klub Partizan odlučio je da se uključi u program Ministarstva pravde i državne uprave (Uprave za izvšenje krivičnih sankcija), održi treninge i odigra utakmicu sa zatvorenicima u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu.

FOTO: RK Partizan
FOTO: RK Partizan

Cilj projekta je upoznavanje osuđenika sa pravilima rukometa, suštine fer-pleja i nenasilnog rešavanja problema.

„Svi smo svesni pozitivnog uticaja koji sport može da ima na zajednicu. Pokušaćemo da pomognemo osuđenim licima da nauče i zavole rukomet. U prilog nam ide i Evropsko prvenstvo u Danskoj koje se igra tokom januara“, rekao je tokom prvog treninga direktor RK Partizan, Aleksandar Blagojević.

Upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Beogradu, Milan Pavlović, izneo je svoje viđenje ovakvog projekta:

„Smatram da je naša dužnost da promovišemo zdrav život i način života u kome sport ima ključnu ulogu. Želimo da popularizujemo sport među zatvorenicima kako bi na taj način doprineli pozitivnoj promeni njihovog ponašanja“.

Kazneno-popravni zavod u Beogradu spada u zatvorske ustanove zatvorenog tipa sa posebnim obezbeđenjem i među najbezbednijim je na Balkanu. U njemu kaznu zatvora izdržavaju počinioci najtežih krivičnih dela koji su osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne kao i osuđena lica koja su prilikom izdržavanja kazne u drugim zatvorima ispoljili destruktivno i neprilagođeno ponašanje.

Zatvor ima rekreativni centar sa dve sportske sale gde osuđena lica koja su ponašanje uskladila sa propisima, mogu igrati mali fudbal, košarku, stoni tenis, šah i dizati tegove.

hotsport.rs/RK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter