0
Evrokup

Zvezda poražena u Rusiji od Nižniji Novgoroda

Objavljeno: 15.01.14 u 18:30

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 2. kolu L grupe Evrokupa, od Nižnijeg Novgoroda rezultatom 86:75 (20:20, 20:22, 22:14, 24:19).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U prvoj četvrtini se igralo u serijama, timovi su se smenjivali u vođstvu i na kraju je rezultat bio najpošetniji, nerešeno 20:20. Bebit i Panin s jedne, odnosno Nelson i Katić, bili su najzapaženiji pojedinci u ovoj deonici.

U drugoj četvrtini Zvezda je počela da posustaje, nemoćna da se izbori sa odličnim šuterima ruskog tima, koji su trojkama pravili razliku. Tek u finišu druge deonice crveno-beli su zaigrali bolje i zahvaljujući, Nelsonu, Dženkinsu i Katiću napravila seriju 14:0 i preokrenula rezultat u svoju korist. Ipak, ponovo je Bebit prekinuo seriju i primakao svoj tim na samo 2 poena zaostatka, na poluvremenu 42:40. U taboru Zvezde izdvojio se Nelson sa 13 poena, prati ga Dženkins sa 9. S druge strane Bebit je tada ubacio 18 poena.

I treću deonicu crveno-beli su započeli loše, tri i po minuta bez poena. U meU međuvremenu, Nižnji je nastavio da se pridržava trojkaškog recepta, preko Horobkova i Antonova. Umesto Bebita, raspucao se i Panić i prosto zatrpavao koš Zvezde. Boban Marjanović nije upvao da dođe do kontrole reketa, Zvezda je imala problema i spolja, a barijeru je probio Simonović prvom trojkom, smanjivši na šest poena razlike pred završnicu trećeg perioda igre.

Četvrta četvrtina donela je nastavak priče iz prethodne deonice, Rusi su pogađali za tri poena, Zvezda imala mnogo problema u napadu i tek soloakcijama postizala poene. Ukoliko se na to doda očajno izvođenje slobodnih bacanja, jasno je da je poraz bio neizbežan.

Odbrana srpskog vicešampiona nije imala rešenja u odbrani za Bebita koji je ubacio 25 poena, ovaj momak spakovao je pet trojki iz sedam pokušaja, odličnu podršku imao je u Paninu koji je ubacio 20 i Antonovu sa 17.

U poraženom taboru najefikasniji Nelson sa 22 poena, dvocifreni su bili i Radenović sa 14 i Dženkins sa 11 poena.

Nakon dva odigrana kola Nižniji je lider u grupi sa 2 pobede, dok Zvezda ima polovičan učinak i u naredne dve utakmice će igrati protiv grčkog Panioniosa.

Tok meča:

4/4 Poenima Katića, nakon asistencije Blažića, Zvezda je otvorila poslednju deonicu i prišla na 62:58. Ipak, Panin novom trojkom vraća ‘+5’ Nižnijem. Panin s jedne, pa Dženkins sa druge strane su precizni sa linije penala pa je rezultat 65:60 za domaće. Novom trojkom Panina i greškama crveno-belih Rusi su se odlepili na do sada najvećih ‘+11’, 71:60. Radenović pogađa dva slobodna bacanja za Zvezdu, ali Bebit novom trojkom iz velike udaljenosti povećava na 74:62. Radenović ponovo oba puta ubacuje slobodna bacanja, a Nižnji ponovo odgovara trojkom, ovoga puta Antonova za 78:64. Radenović nastavlja da pogađa sa linije penala, pa se priključuje i Nelson trojkom za 82:71. Nezaustavljivi Bebit je zaboravljen pod košem i lako polaže, a odgovara na isti način i Nelson na suprotnoj strani. Dragićević i Radenović pogađaju po jedno bacanje, Tompson pogađa na drugoj strani za konačnih 86:75.

3/4 Nakon minut i po igre sa mnogo grešeka na obe strane, domaći trojkom, dvojkom i poenima sa linije slobodnih bacanja prave seriju 8:0 i preokreću rezultat u svoju korist, 48:42. Nakon 3 i po minuta igre Nelson konačno prekida crnu seriju Zvezde i smanjuje na 48:44. Novom trojkom Horopkova i dvojkom Tompsona Nižnji stiže do 53:44, Dragićević i Nelson solo akcijama drže Zvezdu u meču i smanjuju na 53:48. Ipak, Tompson novim prodorom kažnjava lošu odbranu crveno-belih i donosi svom timu ‘+7’, 57:48. Kapiten Zvezde, Simonović, trojkom ponovo smanjuje zaostatak . Dragićević pogađa jedno slobodno bacanje, Blažić polaže nakon soloprodora i crveno-beli prilaza na 57:54. Za kratko vreme Zvezda je uspela da napravi veliki broj grešaka i da dozvoli Rusima da se odlepe na 62:54. Simonović je postavio konačan rezultat na kraju trećeg perioda, 62:56.

2/4 Novim poenima Panina i Antonova započela je druga četvrtina i Rusi su poveli sa 25:20. Seriju je prekinuo Dženkins. Košarkaši Zvezde su popravili odbranu, ali lošim građenjem reketa dozvoljavaju domaćima skokove u napadu i organizaciju novih napada. Panin je poenima sa linije slobodnih bacanja povisio prednost Nižnijeg na 27:24. Trojkom Antonova Rusi su se ponovo odlepili na ‘+6’. Seriju je ponovo prekinuo polaganjem Nelson, ali je Bebit novom trojkom kaznio slabu odbranu Zvezde. Ipak, trojkama Dženkinsa i Radenovića, pa poenima Nelsona, Dženkinsa i Katića crveno-beli su napravili seriju 14:0 i okrenuli rezultat u svoju korist – 33:40. Antonov je sa linije slobodnih bacanja prekinuo seriju Zvezde, ali je Katić ponovo nerešiva enigma za odbranu domaćih i pogađa za 42:35. Ponovo loše građenje defanzivnog skoka omogućava Bebitu da pokupi loptu i lako poentira. Novom trojkom Bebit je stigao do svog 18. poena na meču i smanjio rezultat na 40:42.

1/4 Branko Lazić je postigao prvi poen na meču, ali su Rusi serijom 4:0 okrenuli rezultat u svoju korist. Trojkom Dragićevića Zvezda je najpre stigla do izjednačenja 6:6, a zatim poenima Marjanovića, Dragićevića i Nelsona stigla do serije 6:0 i vođstva 11:6. Ipak, sa dve vezane trojke Bebita i jednom Panina, Nižnji je zaustavio nalet crveno-belih i okrenuo rezultat na 17:13. Odgovorio je na drugoj strani Damarkus Nelson i trojkom doveo Zvezdu na koš zaostatka. Ipak, Panin je ponovo postigao trojku za ruski tim, a Nelson zabeležio skok u napadu i upisao nova dva poena za 20:18. Istu stvar je napravio zatim i Raško Katić i polaganjem postigao koš za 20:20 na kraju prvih 10 minuta.

Košarkaše Crvene zvezde u drugom kolu L grupe Evrokupa očekuje teško gostovanje u Rusiji, ekipi Nižnji Novgoroda.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nakon pobede nad Bilbaom 105:87, u prvom kolu, izabranici Dejana Radonjića žele da nastave seriju uspeha.

„Moraćemo da odigramo kvalitetnu utakmicu i da iskoristimo šanse koje nam se ukažu, ako želimo da pobedimo. Igrači su zdravi i u dobrom raspoloženju smo doputovali u Rusiju. Očekuje nas dobar rival i neće biti ni malo lako. Nižnji Novgorod ima odličan tim i veoma ubedljivo su završili prvi deo takmičenja u Evrokupu. Bore se za najviši plasman, odlikuje ih timska igra i dobar šut za tri poena“, rekao je trener Zvezde.

Stvari crveno-belima će biti teže jer je ruski tim doveo pojačanje umesto povređenog Primoža Brezeca, koji definitivno neće igrati. Podsetimo, Nižnji Novgorod je u prvom kolu bio bolji od grčkog Panionisa rezultatom 89:75.

Meč ruskog tima i Crvene zvezde igra se danas od 16.40 časova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter