0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Mlađan: Moramo da pružimo maksimum kako bismo pobedili Albu

Objavljeno: 14.01.14 u 16:53

Košarkaši Radničkog igraju prvu utakmicu Evrokupa u 2014. godini na svom terenu protiv nemačke Albe. Drugi meč „Last 32“ faze zakazan je za sredu od 20 časova. Za Kragujevčanima je teška utakmica protiv vodećeg tima ABA lige Zvezde, ali takmičarska tenzija ne pada. U Jezero dolazi još jedna ekipa sa odličnim učinkom u ovoj sezoni.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Dušan Mlađan, adut Kragujevčana sa internacionalnim iskustvom, iskazuje puno poštovanje prema narednom rivalu, ali i naročit izazov za nadmetanje.

„Alba je, pre svega, kluba sa velikom istorijom. Mnogo su dobar tim, sa vrhunskim trenerom. Igraju jaku odbranu, u napadu imaju veliki talenat. Biće to jak meč za nas, sa velikim protivnikom. Moraćemo da damo maksimum da bismo došli do pobede. Imaju par dobrih stranaca sa velikim iskustvom u Evropi, pre svega mislim na Logana. To su vrhunski igrači, pa će i za publiku da bude lepo da ih vidi ovde“ – rekao je Mlađan za klupski sajt.

Duboko uvažavanje za suparnike ispoljava i član stručnog štaba Radničkog Branko Maksimović.

„Alba je veliko ime evropske košarke, jedan od najboljih timova u Nemačkoj poslednjih 20 godina. To je pravi sastav za Evrokup, ali imaju i evgroligaške igrače. Tu je plejmejker Hemonds koji je bio prošle sezone u Igokei, Logan ima više utakmica Evrolige nego svi naši momci Evrokupa. Na visokim pozicijama tu je Radošević, igra odlično. Poslednju utakmicu su izgubili 8. decembra, imaju taj niz od 11 pobeda. Odlično ih vodi Saša Obradović, a tamo je srpski „staf“, i pomoćni trener je iz Srbije. Alba je odlična napadačka ekipa, isto takvi su u odbrani, imaju čvrstinu i pravu filozofiju. Očekuje nas uzbudljiva utakmica.“

Mlađan i Maksimović u najavi kola zaključuju da će uz značaj osvajanja prvih bodova na ovom nivou takmičenja, za publiku biti uzbudljivo da prati okršaj jednog dokazanog kluba u Evropi i srpskog predstavnika koji se tek bori za prepoznatljivost na Starom kontinentu.

Za utakmicu Radnički-Alba važiće sezonske ulaznice, a prodaja redovnih karata počinje u sredu od 15 časova, po ceni od 200 dinara, isključivo na blagajnama hale Jezero.

hotsport.rs/kkradnicki.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter