0
Američki fudbal

NFL: Bronkosi na Petriotse, Fortinajnersi na Sihokse

Objavljeno: 13.01.14 u 09:59

Odigrane su i preostale dve utakmice polufinala divizija, a u konferenciji AFC Bronkosi opravdali ulogu favorita protiv Čardžera, dok su u NFC-u Fortinajnersi nakon gostovanja u Viskonsinu prethodne sedmice, kao pobednici napustili i Karolinu.

628x471

San Francisko Fortinajnersi opravdali su ulogu favorita i pred veoma neugodnom i bučnom publikom u Šarlotu pobedili su Karolina Panterse sa 23:10.

Kvoterbek Pantersa Kem Njuton kome je ovo bio prvi plej of meč u karijeri pokazao je svoje neiskustvo u ovako važnim mečevima. Napravio je nekoliko grešeka koje su bile produkt prevelike želje da se stigne do poena i to je u velikoj meri koštalo Karolinu povoljnijeg ishoda.

Njuton je meč završio sa 267 jardi pasom, jednim tačdaunom i dva intersepšna.

Sa druge strane Najnersi su igrali svoj prepoznatljiv tvrd fudbal, poentirali su u svakoj četvrtini i sasvim zasluženo putuju u Sijetl na noge Sihoksima.

Kolin Kepernik bacao je za 196 jardi i upisao po jedan tačdan dodavanjem i trčanjem. Frenk Gor imao je još jedan dobar meč, a na kraju jre istrčao za 84 jarda iz 17 nošenja.

U konferenciji AFC Denver Bronkosi su na svom Majl Haju po vetrovitom vremenu pobedili San Dijego Čardžerse 24:17.

Bronkosi su kontrolisali utakmicu tokom prve tri četvrtine i nisu dozvolili poene gostima, ali su u poslednjem periodu Čardžersi uspeli da se probude, učine utakmicu zanimljivom, ali ne i da stignu do preokreta.

Brojevi oba kvoterbeka bili su daleko od impresvinih. Pejton Mening meč je završio sa 230 jardi pasom, dva tačdauna i jednim intersepšnom, a Filip Rivers bacao je za 217 jardi i postigao takođe dva tačdauna. Kišon Moreno raning bek Bronkosa dao je dobar doprinos pobedi pošto je istrčao je za 82 jarda iz 23 nošenja i postigao je tačdaun.

Bronkosi će  tako u finalu konferencije AFC dočekati uvek neugodne Nu Ingland Petriotse kojima će to biti treće uzastopno pojavljivanje u finalu.

Rezultati:
Karolina – San Francisko 23:10 (6:0, 7:10, 7:0, 3:0)
Denver – San Dijego 24:17 (7:0, 7:0, 3:0, 7:17)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter