0
Košarka

Ivan Paunić: Vredan rad se isplaćuje

Objavljeno: 12.01.14 u 16:43

Košarkaši Fuenlabrade nisu uspeli da iznenade trenutno najbolji tim na Starom kontinentu. U meču 15. kola Endesa lige, oni su u gradskoj sportskoj dvorani u Madridu izgubili od Reala sa 96:81. Najefikasniji u poraženom timu bio je Endi Panko sa 27 poena, a sjajnu partiju prikazao je i srpski košarkaš Ivan Paunić koji je za 17 minuta, koliko je proveo na parketu upisao 11 poena, dva skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

ivan-paunic-fuenlabrada

Ono što svakako više impresionira, jeste činjenica da je Ivan Paunić posle 15. odigranih kola u Endesa ligi postao najprecizniji trojkaš najkvalitetnije nacionalne lige na svetu, ne računajući NBA. On je protiv Reala šutirao za tri poena 2/4, što mu u ukupnom računanju daje procenat uspešnosti od 54.9 (28/51).

Paunić je pretekao Bojana Dubljevića, koji ima 53.1 posto šuta za tri poena, a zadržao je prednost u odnosu na Romejna Sata (54.3%), Lea Mainoldija (51.3%), Andresa Noćionija (47.7%), saigrača Karlosa Kabezasa (50%) i ostalih sa vrha liste najboljih trojkaša Endesa lige.

@Presrećan sam što sam ostvario cilj i postao najbolji trojkaš Endesa lige. Sada predstoji još teži deo, a to je da se ta liderska pozicija zadrži što duže. Pokazalo se da se svaki trud isplati i nastaviću da radim na trojkama, ali i na ostalim segmentima svoje igre@ – rekao je Paunić posle duela u Madridu.

Fuenlabrada je pružila veliki otpor najboljoj ekipi u Evropi, ali je Real na kraju prelomio i rešio meč u svoju korist. Nikola Mirotić je bio najefikasniji igrač Madriđana sa 23 poena, dok je Serhio Rodriges ubacio 17.

Fuenlabrada se nalazi na deobi 15. pozicije u Endesa ligi sa skorom 4-11, a u narednoj rundi gostovaće ekipi Valjadolida.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter