0
ATP

Đoković: Razmišljam samo prvom narednom meču

Objavljeno: 12.01.14 u 10:42

U noći između nedelje i ponedeljka po našem vremenu počinje prvi Gren slem turnir u sezoni – Australijan open, na kojem će srpski teniser Novak Đoković braniti trofej osovojen prošle godine.

djokovic_2450013b

Trenutno drugi igrač sveta imao je dosta sreće na žrebu pošto se u nejgovoj polovini „kostura“ od vodećih nosilaca nalaze samo David Ferer, Tomaš Berdih i Stanislas Vavrinka, dok su na drugoj strani gotovo svi ostali favoriti za osvajanje turnira.

„To što u prvom delu turnira neću imati za protivnike neke od najboljih igrača je svakao dobro, ali kako bude odmicao turnir biće sve teže odnosno nailaziću na igrače sa boljim rankingom. Kao i uvek do sada fokusiraću se samo na meč koji je preda mnom. Ove godine je mnogo igrača u konkurenciji za osvajanje ne samo ovog nego bilo kog drugog turnira i to je ono što je zanimljiivo. Što se mene tiče ja očekujem najbolje u Melburnu, a samopouzdanje mi podiže i to što imam seriju od 20 pobeda na kraju prethodne i poečtku nove sezone“ – rekao je Đoković.

Novak je tri puta uzastopno u prethodne tri godine osvajao turnir u Melburnu, četiri puta ukupno, i jasno je da mu je Australijan Open omiljeni Gren slem. Međutim, čak i da ponovi uspeh na Melburn Parku Đokovićev zaostatak za Rafaelom Nadalom će biti povećan pošto Španac prošle godine nije igrao u Australiji pa će mu svaki trijumf doneti nove bodove. Prvi protivnik Novaka Đokovića je Slovak Lukaš Lacko, a taj meč je na programu u ponedeljak u 9.00 sati po našem vremenu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter