0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Partizan slomio Krku u nastavku (VIDEO)

Objavljeno: 12.01.14 u 21:13

U okviru 16. kola ABA lige u košarci, ekipa Partizana savladala je Krku u „Pioniru“ pred oko 5 000 gledalaca, rezultatom 80:67 (23:18, 22:21, 24:14, 11:14).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Početnu i jedinu prednost gosti iz Novog Mesta su imali samo u prvoj polovini prve deonice, nakon toga Partizan je preuzeo kontrolu nad utakmicom. Ipak, crno-beli su propustili dosta prilika da se „odlepe“ već u prvom poluvremenu, pa su nakon prve dve deonice gosti imali aktivan rezultat.

Usledila je presudna treća deonica u kojoj su domaći košarkaši zaigrali znatno bolje u odbrani, pa su tako u preostale dve deonice dopustili po svega 14 primljenih poena. To je bilo dovoljno da se meč lagano privede kraju i upiše nova prvenstvena pobeda.

Najbolji u domaćem timu bio je Kinzi sa 17 poena, od čega je čak 15 ubacio u prvom poluvremenu, a sjajni Amerikanac je imao i 6 ukradenih lopti. Bogdanović je dodao 14 a Musli 12 poena, dok je Lovernj upisao poen manje. Kod gostiju Klobučar je ubacio 21 poen, Murić 11 a dvocifren je bio i buljan sa 10 poena.

Partizan je trenutno drugi na tabeli iza Crvene zvezde sa 12 pobeda i 4 poraza, dok je Krka ostala na desetom mestu sa 6 pobeda i 10 poraza.

Ranije danas Mega Vizura je poražena u Laktašima.

Tok meča:

4/4: Crno-beli se nisu opustili u poslednjoj deonici uprkos velikoj prednosti. Naprotiv, preko Milutinova stigli su do velikih 75:55 a prednost je rasla i nakon tog trenutka, iako je Krka uspela da dođe do zaostatka od 15 poena, što je i dalje bila ubedljiva i dovoljna prednost da se meč lagano privede kraju. Uspeli su gosti iz Slovenije na kraju da ublaže poraz a konačnih 80:67 postavio je Pavić, pa su crno-beli nastavili seriju dobrih rezultata u ABA ligi.

3/4: Treću deonicu je u svom stilu otvorio Bogdan Bogdanović – trojkom. Nakon njega trojku je ubacio i Milosavljević i tako odveo Partizan na 51:41. Nakon toga nastavio se rast prednosti crno-belih koji su uz pojačanu odbranu definitvno prelomili ovaj meč u svoju korist. Preko Kinzija koji je malo izgubio na ritmu u odnosu na prvo poluvreme, i Tepića, Partizan stiže do maksimalnih 69:50, a u poslednju deonicu ušlo se sa 69:53. Deluje da je Partizan završio posao, samo da privede meč kraju.

2/4: Tokom početnih par minuta Partizan je čuvao „plus 5“ stečenih u prvoj deonici, ali je ubrzo potom poenima Muslija i Kinzija otišao na osam poena prednosti. Uspela je Krka potom da smanji svoj zaostatak na tri poena a Hukić je promašio trojku za izjednačenje pa je ostalo 34:31. Briljirao je veoma raspoloženi Kinzi uz standardno dobrog Bogdanovića ali i Muslija koji je već u prvom poluvremenu postao „dvocifren“. Prvo poluvreme je poenima završio Bogdanović za 45:39 pred veliki odmor.

1/4: Prvi poen na meču pisao je Žo Lovernj koji je imao polovičan uspeh sa linije penala. Usledila je serija od 6-0 od strane gostiju a stečenu prednost ekipa Krke je održavala do finiša prve deonice, tačnije do rezultata 14:9 kada je usledio preokret crno-belih. Serijom od 12:2 Partizan je preuzeo vođstvo a na prvu pauzu otišlo se rezultatom 23:18. Za sada najrasploženiji u domaćem timu su Musli, Kinzi i Lovernj.

Crno-beli u duel sa timom iz Novog Mesta ulaze nakon bolnog evroligaškog poraza od minhenskog Bajerna koji je mogao da bude i pobeda da je mladi srpski tim imao malo više sreće i znanja. Dodatni motiv za večerašnji duel je i podatak da je Krka jedan od četiri tima koji su uspeli da savladaju Partizan u dosadašnjem delu Jadranske lige.

“U Jadranskoj ligi nema nijedne utakmice koja je laka. Mi smo od Krke izgubili tamo, taj poraz može skupo da nas košta. Oni su igrali izuzetno motivisano, imao sam predstavu da će tako igrati protiv svih ekipa. Iz raznih razloga, iz moje tačke gledišta, to se nije desilo. Protiv Partizana su bili sa posebnom motivacijom, sigurno će to biti i ovoga puta. Pojačani su i Sanijem Bećirovićem, poslednji rezultati govore da su u dobrom stanju i sigurno nas očekuje teška utakmica. Zato smo i tu, a ne neko drugi, da radimo poslove koji su teški” – rekao je u najavi ovog meča trener Partizana Duško Vujošević.

Iako su u prethodna dva kola išli na dva teška gostovanja, Igokei i Mega Vizuri, košarkaši Partizana su uspeli da upišu oba trijumfa i tako zadrže korak sa vodećom Crvenom zvezdom koja je u subotu pobedila Radnički u Kragujevcu. Kako bi zadržali korak sa najvećim rivalom, koji sada praktično ima dva trijumfa više crno-belima je neophodno da savladaju goste koji predvođeni Aleksandrom Džikićem u dosadašnjem delu sezone imaju učinak od šest pobeda i devet poraza.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter