0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Vujošević: Zahvaljujem ekipi i stručnom štabu, nastavljamo zajedno po starom

Objavljeno: 11.01.14 u 22:57

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević srećan je zbog podrške koju je dobio tokom dvonedeljnog odsustva zbog problema sa bubrezima i istakao da očekuje težak duel protiv Krke u 16. kolu ABA lige. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crno-beli su odigrali četiri utakmice pod rukovodstvom prvog asistenta Vujoševića Velimira Gašića, a u nedelju od 19.30 biće jači za svog prvog trenera.

“Iz poznatih razloga sam bio odsutan, nisam bio u Laktašima, protiv Reala, u Smederevu i u Minhenu, pa imam potrebu da kažem nešto o tim utakmicama. Zadovoljan sam igrama i rezultatima ekipe za šta dugujem zahvalnost stručnom štabu i igračima koji su nadoknadili moj izostanak“, izjavio je Vujošević i dodao:

“Dugujem zahvalnost stručnom štabu i igračima koji su apsolutno nadoknadili nedostatak i moj, kao što rade cele sezone kada su u pitanju odsustva Vestermana i Bertansa. Čovek kada se bavi javnim poslom u obavezi je da objavljuje neke stvari koje su njegova intima. Kada je u pitanju moja bolest, klub je preko sajta objavio kako objektivno stoje stvari i prognoze kada je u pitanju povratak, da ne bi bilo mistifikacija i spekulacija. Stvarno moram da kažem da sam i dirnut i veoma zahvalan interesovanjem, brigom i pažnjom velike većine ljudi iz raznih sfera delovanja, čak i različito klupski obojenih. Pokazali su i brigu i pažnju“, istakao je trener Partizana.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

On se takođe osvrnuo na činjenicu da je njegov tim ušao u sezonu sa znatno manjim budžetom, a da je prošao u TOP 16 fazu Evrolige.

“Svesno se prenebregava činjenica da smo letos imali mnogo problema sa blokiranim računom, da su igrači bili slobodni. Iako su drugi klubovi imali interesovanje za njih, mnogi su ostali, a nismo sve mogli da zadržimo. Kada smo deblokirani, ušli smo u sezonu sa skromnim budžetom, koji uz sve probleme nije obezbeđen, zatim su se dogodile povrede Bertansa, pa Vestermana. Čini mi se da se svesno prelazi preko svih tih činjenica, a plasirali smo se u top 16 i samim tim napravili veliki uspeh i za srpsku košarku. Ne pravimo od tih pehova alibi, ali nismo favoriti za prolazak među osam. Publika je svesna toga pa i dolazi u ovolikom broju“, objasnio je Vujošević i za kraj dodao:

“Još jednom pozivam publiku da misli svojom glavom, da prepoznaje, da nema kratko pamćenje. Ne samo u smislu šta je urađeno u poslednjih 13 godina, već šta je bilo ovog leta. Prosto kao da je neko nekome obećao da će Partizan da propadne i da se gleda da se stavi negativan predznak na rezultate koje pravimo. Možda bi i nama bilo lakše da igramo Evrokup, ali to je uvek ono prastaro pitanje – šta je bolje, biti prvi u selu ili poslednji u gradu“, istakao je Duško Vujošević.

hotsport.rs/kkpartizan.rs

[povezaneVestiEmbed naslov1=““ levo=“da“ povradio=“povezane“ horver=“horizontalne“ ]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter