0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Zvezda u finišu utišala Jezero! (VIDEO)

Objavljeno: 11.01.14 u 20:50

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Kragujevcu ekipu Radničkog rezultatom 73:78 (18:20, 17:19, 23:14, 15:25) u derbiju 16. kola ABA lige. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U izuzetno dramatičnom susretu, ekipe su se konstanto smenjivale u vođstvu, a Zvezda je do pobede došla sjajnom serijom 7-0 u finišu utakmice kada je došla na samo koš zaostatka i najavila preokret.

Domaći nisu uspeli da dođu do pobede i pored toga što su imali raspoloženog Lešića koji je ubacio 27 poena. Njega je pratio Kalinić sa samo 10 poena. U taboru Zvezde Katić je ubacio 15, Blažič i Nelson po 14, a Dženkins 12.

Zvezda je ostala lider na tabeli sa skorom 13-3, dok je Radnički 11. sa učinkom 6-10.

Iz minuta u minut:

4/4 – Radnički je na startu poslednje četvrtine uspevao da održi svoju prednost. Zvezda je prišla na četiri razlike pošto je Katić posle tehničke greške Birčevića pogodio bacanje, a potom je Sili odgovorio i doneo najveće vođstvo Radničkom – 63:56. Nelson je smanjio -5, ali je nezaustavljivi Lešić pogodio trojku, a na drugoj strani isto uzvratio Blažič. Na tri minuta pre kraja, Brkić je pogodio novu trojku za plus 8 – 71:63. Potom Zvezda ulazi u sjajnu seriju, preko Dženkinsa (pet poena) i Katića za 71:70. Zvezdinu seriju od 7:0, prekida Lešić sa linije bacanja, ali sjajni Dženkins nastavlja svoju seriju za 72:72.

Na minut i po pre kraja, Zvezda posle dužeg vremena dolazi do vođstva kada je Dženkins proigrao Katića – 72:74. Tada sledi konfuzija u igri Radničkog, Brkića promašuje za tri poena, a Katić novim košem povećava prednost Zvezda – 73:76. Radnički promašuje još jedan napad, a Nelson postavlja konačnih 73:78.

3/4 – Nastavak meča doneo je novu klackalicu, Zvezda je uspela da zadrži svoju prednost četiri minuta, pošto je Radnički trojkom Lešića otvorio četvrtinu, a potom dodao još dva bacanja, dok je Zvezdu održavao Nelson za novo izjednačenje – 42:42. Domaći su potom nakratko poveli preko Kalinića, ali je Dženkins trojkom vratio prednost crveno-belima.

U samom finišu treće deonice, Radnički je predvođen raspoloženim Lešićem i trojkom Birčevića uspeo da dođe do nove prednosti 54:53. U poslednjim trenucima, Radnički dolazi do plus pet koševima Silija i Kalinića – 58:53.

 2/4 – Mini seriju promašaja domaćih sa startu nastavka, iskoristio je Blažič i sa četiri vezana poena doneo Zvezdi najveću prednot – 18:24. Ipak, Radnički tada vezuje seriju – 6:0 i dolazi do izjednačenja preko Lešića i Mlađana. Potom je usledio period gde nijedan tim nije uspeo da se odlepi na više od dva poena prednosti, a ekipe su nastavile da se smenjuju u vođstvu.

Zvezda čak četiri minuta nije uspela da dođe do koša, ali je potom Radenović pogodio za 26:26. U rezultatskoj klackalici, pogađali su Marinović, Mlađan i Lešić na jednoj i Radenović, Lazić i Nelson na drugoj strani.  Nakon tajmauta, u poslednjem minutu, Zvezda brzim poenima Katića i Blažiča dolazi do prednosti 33:38. Lešić je uspeo još jednom da pogodi za dva poena, a na pauzu se otišlo rezultatom 35:39.

1/4 –  Prva polovina prve četvrtine protekla je u izuzetno tvrdoj igri na obe strane, što potvrđuje mali broj koševa. Radnički je poveo preko Birčevića, ali je Radenović ubrzo uzvratio, da bi potom ponovo domaći poveli koševima Marinovića se linije slobodnih bacanja. Nelson je izjednačio, a potom je Kalinić dvaput precizan sa linije bacanja.

Kako je vreme odmicalo, ekipe su zaigrale bolje, a timovi su se smenjivali u vođstvu. Do odlaska na prvu pauzu, Simonović je postigao tri trojke iz teških pozicija, dok su za domaće poene ubacili Pilčević, Kalinić i Jović. Lešić je u finišu pogodio prvu trojku za domaće za 18:20 i prvu pauzu.

 

Radnički će pokušati da se revanšira crveno-belima za debakl koji su doživeli u prvom delu sezone. Ipak, ekipi Miroslava Nikolića predstoji jako težak zadatak, naročito ako se uzme u obzir umor ekipe zbog igranja na dva fronta. Crvena zvezda Telekom je u silovitom naletu. Vezala je tri pobede u ABA ligi, odlično otvorila Evrokup i tako maksimalno iskoristila četiri vezana meča na svom parketu. Zvezda ima dužu i ujednačeniju klupu, a i iskustvo je na strani Beograđana.

Trener Nikolić je pre utakmice izjavio:

“Zvezda je favorit i kada mi nemamo problema. Ipak, teren je jedino merilo i mi ćemo se boriti do kraja. Daćemo sve od sebe da popravimo utisak iz prve utakmice. Ni tada razlika nije bila prava mera, sigurno nisu bili toliko bolji od nas, ali smo svesni svojih grešaka. Moraćemo da odigramo agresivnije jer su fizički znažniji od nas i tada je sve moguće. Ako ne budemo odgovorili na pravi način čeka nas nova katastrofa“.

I igrači Radničkog poručuju da su svesni da im predstoji jako teška utakmica u ‘Jezeru’.

“Nismo u poziciji da možemo da pretimo Zvezdi, ali igramo na našem terenu i sve je moguće. Moramo da igramo što jače možemo i samo tako imamo šansu za uspeh. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže pred ovim izazovom. Uz njihovu pomoć lakše možemo do povoljnog rezultata“.

Kapiten Zvezde, Marko Simonović, istakao je gostovanje u Kragujevcu kao jedno od najtežih u ligi i rekao da Radnički ima odlične igrače, spoj mladosti iskustva, koje sa klupe predvodi veliki stručnjak, Miroslav Nikolić.

hotsport.rs

[povezaneVestiEmbed naslov1=““ levo=“da“ povradio=“povezane“ horver=“horizontalne“ ]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter