0
AdmiralBet ABA Liga

ABA: Radnički Kragujevac – Crvena zvezda (19.00)

Objavljeno: 11.01.14 u 12:28

Nakon obaveza u Evrokupu sredinom nedelje, košarkaši Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde odmeriće snage u derbiju 16. kola ABA lige.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Radnički će pokušati da se revanširaju crveno-belima za debakl koji su doživeli u prvom delu sezone. Ipak, ekipi Miroslava Nikolića predstoji jako težak zadatak, naročito ako se uzme u obzir umor ekipe zbog igranja na dva fronta. Crvena zvezda Telekom je u silovitom naletu. Vezala je tri pobede u ABA ligi, odlično otvorila Evrokup i tako maksimalno iskoristila četiri vezana meča na svom parketu. Zvezda ima dužu i ujednačeniju klupu, a i iskustvo je na strani Beograđana. 

Trener Nikolić je pre utakmice izjavio:

„Zvezda je favorit i kada mi nemamo problema. Ipak, teren je jedino merilo i mi ćemo se boriti do kraja. Daćemo sve od sebe da popravimo utisak iz prve utakmice. Ni tada razlika nije bila prava mera, sigurno nisu bili toliko bolji od nas, ali smo svesni svojih grešaka. Moraćemo da odigramo agresivnije jer su fizički znažniji od nas i tada je sve moguće. Ako ne budemo odgovorili na pravi način čeka nas nova katastrofa“.

I igrači Radničkog poručuju da su svesni da im predstoji jako teška utakmica u ‘Jezeru’.

„Nismo u poziciji da možemo da pretimo Zvezdi, ali igramo na našem terenu i sve je moguće. Moramo da igramo što jače možemo i samo tako imamo šansu za uspeh. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže pred ovim izazovom. uz njihovu pomoć lakše možemo do povoljnog rezultata“.

Kapiten Zvezde, Marko Simonović, istakao je gostovanje u Kragujevcu kao jedno od najtežih u ligi i rekao da Radnički ima odlične igrače, spoj mladosti iskustva, koje sa klupe predvodi veliki stručnjak, Miroslav Nikolić.

Meč se igra večeras u sportskoj hali ‘Jezero’ u Kragujevcu, sa početkom u 19 časova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter