0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Simonović prepušta Radničkom ulogu favorita

Objavljeno: 10.01.14 u 13:29

Posle uspešnog starta u Evokupu i ubedljive pobede nad Bilbaom (105:87) košarkašima Crvene zvezde Telekom predstoji nastavak takmičenja u ABA ligi. Crveno-beli u subotu 11. januara u okviru 16. kola regionalnog takmičenja gostuju u Kragujevcu, a duel sa Radničkim u dvorani Jezero zakazan je za 19 sati.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Nastavlja se pakleni ritam utakmica. Duel sa Bilbaom smo odavno arhivirali i sve misli su nam okrenute samo na duel sa Radničkim. Očekuje nas vema težak meč, jer je poznato da je Kragujevac jedno od najtežih gostovanja. Iako je Radnički ove sezone izgubio više utakmica nego prošle godine u isto u vreme to je i dalje ekipa koja zaslužuje veliki respekt. U svojim redovima imaju dosta iskusnih i dobrih igrača, a o kvalitetima trenera Miroslava Nikolića izlišno je govoriti. Znaju da se nadigravaju i veoma su nezgodan protivnik“ – počinje priču kapiten crveno-belih Marko Simonović.

Kragujevčani su u dosadašnjih 15 kola upisali šest pobeda, pa iako je Zvezda u prvom meču slavila sa 88:51 Simonović naglašava da crveno-bele u Jezeru očekuje veoma težak posao:

„Apsolutno smo svesni kvaliteta koji poseduju, a s obzirom da igraju na svom parketu mislim da imaju ulogu blagog favorita u ovom meču.“

Iako Radnički trenutno zauzima 10. poziciju na tabeli regionalne lige individualni učinci pojedinih igrača i te kako pozivaju na oprez. Naime, Sava Lešić trenutno je najbolji strelac i drugi na listi najkorisnijih igrača ABA lige, dok je Marko Marinović drugi asistent:

„To su izvanredni igrači koji sami mogu da reše pitanje pobednika. Marinović iza sebe ima bogatu internacionalnu karijeru, ove sezone je dirigent u igri Radničkog, dok je Sava Lešić posle odlične godine u Ukrajini nastavio sa sjajnim partijama i u Radničkom. Oni će biti silno motivisani, ali moram da priznam da ni nama neće nedostajati motiva zato očekujem veoma dobru i uzbudljivu uatkmicu“ – rekao je Simonović i potom dodao:

„Našu šansu za trijumf moramo da tražimo pre svega u jakoj odbrani i igri sa puno tranzicije. Nadam se da ćemo ponoviti borbenost i zalaganje iz duela sa Bilbaom ali i da ćemo još više podići nivo agresivnosti u defanzivi.“

Marko Simonović se odlično snašao u ulozi kapitena, a njegovo najjače oružje – šut za tri poena u dosadašnjem toku sezone veoma dobro ga služi na radost navijača. Zanimljivo je da je Sumonović drugi na listi najboljih trojkaša ABA lige sa realizacijom od 46,4 odsto, a da vodeće mesto zauzima njegov saigrač Čarls Dženkins (51,4):

„Sve to je plod dobre timske igre i dobre kretnje lopte u napadu. Nadam se da ćemo da nastavimo u takvom ritmu. Ipak, sve te brojke ne moraju ništa da znače. U subotu nas očekuje nova utakmica, novo dokazivanje i moramo da budemo na maksimalnom nivou ako želimo da zabeležimo pobedu“ – zaključio je Simonović.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter