0
Fudbal

FIFA World Cup/Qatar

Englezi prvi digli glas protiv zimskog Mondijala

Objavljeno: 10.01.14 u 14:16

Ne stišava se bura oko brzopletih izjava pojedinih čelnika FIFA da bi Svetsko prvenstvo u Kataru moglo da bude pomereno na zimski period. Naravno prvi su se javili Englezi, ko bi drugi.

katar-2022

Naime, poznato je da premijerligaški klubovi imaju ogromne prihode od televizijskih prava, a ukoliko bi Mondijal bio održan zimi prvenstva širom Evrope i sveta bi morala da budu prekinuta na najmanje dva meseca.

„Ne može Svetsko prvenstvo tek tako da se prebacuje sa leta na zimu. Šta je sa televizijskim i marketinčikim pravima. Koliko god to izgledalo nemoguće poručujemo FIFA da bi Svetsko prvenstvo moralo da bude premešteno iz Katara“ – rekao je direktor Premijer lige Ričard Skadmor.

Iako su se prvi javili Englezi, koji se možda nadaju da bi čak mogli da dobiju i organizaciju ovog takmičenja umesto Katara, nema sumnje da će njihovim stopama krenuti odnosno da će se pobuniti i čelnici Serije A, Bundeslige, Primere…

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter