0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Partizan prokockao prednost i poklekao u poslednjoj četvrtini u Minhenu

Objavljeno: 09.01.14 u 22:14

Košarkaši Partizana poraženi su  i u 2. kolu Top 16. faze Evrolige, ovoga puta od ekipe Bajerna rezultatom 71:65 (17:20, 17:22, 18:14, 19:9).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crno-beli su dobro otvorili utakmicu, ali onda dozvolili rivalu da se vrati i preokrene rezultat u svoju korist. Tokom cele prve deonice viđena je rezultatska klackalica, ali ju je Partizan trojkom Bodanović rešio u svoju korist 20:17.

U drugoj četvrtini crno-beli su nastavili da popravljaju svoju igru i predvođeni sjajnim Bogdanovićem, uz pomoć Kinzija i Lovernja rešili prvo poluvreme u svoju korist rezultatom 42:34. U timu Bajerna istakao se Šafarcik koji je trojkama držao svoj tim u meču.

U trećoj deonici Partizan je krenuo silovito, Kinzi je briljirao i doneo svom timu prednost 51:38. Sa druge strane, raspoložen je bio Džon Brajant i prekidao serije beogradskog tima. U finišu treće četvrtine trojkama Malkolma i Šafarcika, Bajern je uspeo da smanji zaostatak i uđe u poslednji deo utakmice sa 56:59.

A onda tim Svetislava Pešića pruža najbolje izdanje na utakmici i u potpunosti zaustavlja napade Partizana. Boganović je bio jedini raspoložen u timu crno-belih u poslednjih 10 minuta, ali nije mogao sam protiv Bajerna. Sa druge strane najpre je Dilajni napravio seriju 5:0 i doveo Bavarce u vođstvo 61:59, zatim Strejter pogodio trojku i na kraju Šafarcik povisio na ispostavilo se kasnije nedostižnih 71:65.

U pobedničkom timu istakli su se Brajant sa 16, Topson sa 15 i Dilajni sa 12 poena, dok su u timu Partizana bolji od drugih bili Bogdanović sa 24 (5/11 za 3) i Kinzi sa 20 poena.

Tok meča:

4/4 Jednim slobodnim bacanjem i polaganjem Bogdanovića s jedne, i 4 vezana poena Jasina sa druge strane, Partizan je i dalje u vođstvu 59:56. Ipak, Dilajni dvojkom i trojkom pravi seriju 5:0 i donosi Bajernu vođstvo 61:59. Kinzi jednim poenom sa linije slobodnih bacanja smanjuje na koš zaostatka, ali Strejter pogađa trojku za vođstvo Bavaraca 64:60. Nakon prazne treće četvrtine, Bogdanović se ponovo probudio i poenima drži cno-bele u utakmici.Ipak, i u timu Bajerna se raspucalo više igrača, Tompson je bio precizan za 66:62. Ponovo Bogdanović trojkom smanjuje na poen zaostatka, ali Džon Brajant polaganjem brani prednost tima iz Minhena. Novom trojkom Šafarcika Bajern se odlepio na +6, 71:65 i prelomio meč u svoju korist. Milosavljević je u narednom napadu promašio šut za dva poena, zatim Kinzi za tri i to je bilo sve od Partizana na ovom susretu.

3/4 Crno-beli su bolje započeli i drugo poluvreme i sa 9 poena potpuno razigranog Tarensa Kinzija stigli do prednosti 51:38. Sa druge strane odgovorio je Džon Brajant sa 4 poena i tako održavao svoj tim u meču. Nastavio se i dalje okršaj Kinzija s jedne i Brajant sa druge strane, dok se Musli i Malkolm nisu uključili poenima sa linije slobodnih bacanja. Trojkom Šafarcika Bajern je serijom 5:0 prišao na 49:54, Lovernj je odbio nalet tima iz Minhena, da bi Malkolm novom trojkom postavio konačnih 52:56 na kraju treće deonice. Tarens Kinzi je obeležio treću deonicu i do sada je ubacio 19 poena.

2/4: Partizan je bolje otvorio drugu deonicu i poveo sa 24:17 nakon poena Gagića i Kinzija. U narednih par minuta Kinzi je vodio glavnu reč na terenu, ubacivši još dva poena uz asistenciju Musliju za održavanje stečene prednosti. Nakon Kinzija poene su upisali Lovernj i Bogdanović a domaći tim je u par navrata stizao do tri poena zaostatka, tačnije 32:29.  Lovernj i Bogdan kao da su se dogovorili da naizmenično postižu poene pa su sa po još dva poena vratili crno-belima 7 poena viška. Šafarčik je pogodio trojku i ponovo vratio svoj tim u igru ali mu se superbrzo revanširao sjajni Bogdanović, naravno trojkom. Prvo poluvreme obeležio je upravo Bogdanović sa još jednom trojkom, ukupno 16 poena za vođstvo Partizana 42:34.

1/4: Poenima Tompsona Bajern je otvorio ovaj meč ali se Lovernj ubrzo revanširao trojkom na drugoj strani i doneo prvo vođstvo Partizanu. Usledila je serija od 7:0 za domaći tim, koji je poveo 9:3 ali je ubrzo Partizan stigao do izjednačenja ponovo preko Lovernja. Potom se ušlo u period igre u kojem se igralo „koš za koš“ sve do rezultata 17:17 na pola minuta pre kraja deonice. Bogdanović je u narednom napadu pogodio trojku i postavio konačnih 20:17 u prvoj četvrtini za crno-bele.

Košarkaši Partizana večeras od 20 časova i 15 minuta gostuju ekipi Bajerna, koju sa klupe predvodi Svetislav Pešić, u drugom kolu druge faze Evrolige.

Partizan je u uvodnom kolu relativno lako poražen od moćnog madridskog Reala u prepunoj „Areni“, dok je Bajern uspeo da ubedljivo savlada Žalgiris i to u gostima sa 84:66.

Jedan od najvećih problema za crno-bele u ovom meču, biće i odsustvo Duleta Vujoševića, koji je izašao iz bolnice, ali će biti spreman tek za meč ABA lige predstojećeg vikenda.

Sa druge strane, Pešić je najavio da će njegov tim igrati bez reprezentativca BiH, Đedovića, a realnim šansama crno-belih teško je govoriti. Bajern je za svega par sezona napravio sjajan tim, po ugledu na fudbalsku sekciju kluba, Pešić ima više nego dovoljno iskustva u ovim mečevima, a Bajern je upravo tim protiv kojeg Partizan mora da traži šansu za eventualni prolaz u četvrtifnale najprestižnijeg evropskog košarkaškog takmičenja.

Već nešto nakon 20 časova, na našem portalu možete pratiti tekstualni prenos ovog meča. Ostanite uz Hotsport.

hotsport.rs

[povezaneVestiEmbed naslov1=““ povradio=“najnovije“ horver=“horizontalne“ ]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter